FOLLOW US: facebook twitter

Οι πέντε νέοι βουλευτές της Ηλείας

Ημερομηνία: 26-06-2023 | Συντάκτης:

Την τελική πεντάδα των Ηλείων βουλευτών ανέδειξε ο β’ γύρος των εθνικών εκλογών, χωρίς να υπάρξουν εκπλήξεις ως προς την κατανομή η οποία διαμορφώθηκε σε τρείς έδρες για τη Νέα Δημοκρατία και από μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Οι τέσσερις από τους πέντε εκλεγέντες Βουλευτές της Ηλείας βάση των ποσοστών που έλαβαν τα κόμματα τα οποία εκπροσωπούν, μίλησαν στην «Πρωινή» για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Ανδρέας Νικολακόπουλος

« Η μεγάλη νίκη μας επιβραβεύει το κυβερνητικό έργο

και την πολιτική  πρόταση της Ν.Δ»

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια νίκη που επιβραβεύσει το κυβερνητικό έργο σε πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Ταυτόχρονα είναι και μια επιβράβευση της πολιτικής πρότασης της ΝΔ  για την επόμενη τετραετία , η μόνη σοβαρή, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση.

Και είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, που ένα κόμμα που κυβέρνησε 4 χρόνια,  αυξάνει τα ποσοστά του και μάλιστα αυξάνει σημαντικά τη διαφορά του από το δεύτερο κόμμα. Νίκησε ο ορθός λόγος, η σχέση αληθείας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες, η ευπρέπεια,  ι η μετριοπάθεια και η εργατικότητα.  Ηττήθηκε  ο λαϊκισμός, η τοξικότητα,  ο διχαστικός λόγος και το ψέμα. Η μεγάλη νίκη της Ν.Δ  σημαίνει και μεγάλη ευθύνη. Προχωράμε ενωμένοι από την επόμενη μέρα, όλοι μαζί για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και την δικαίωση των προσδοκιών των πολιτών. Αισθάνομαι και προσωπικά τη μεγάλη ευθύνη που δημιουργεί η ψήφος εμπιστοσύνης των Ηλείων πολιτών στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να διεκδικώ, όπως έκανα εδώ και 4 χρόνια με το κοινοβουλευτικό μου έργο .


Διονυσία Αυγερινοπούλου

«Προχωρούμε σταθερά μπροστά και θα συνεχίσουμε

 να δημιουργούμε με όρους ανάπτυξης»

Οι συμπολίτες μου για άλλη μια φορά στο νομό Ηλείας και σε όλη τη χώρα, επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά με μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη δήλωσε πως οι πρώτες κινήσεις που θα κάνουμε είναι η αναδόμηση του κράτους. Μέσα στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν θα είναι και αυτό που θα προβλέπει την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο ενώ επίσης θα δοθούν αυξήσεις, σε συντάξεις και μισθούς. Και αυτά τα Νομοσχέδια είναι μόνο η αρχή μιας σειρά τομών που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή. Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την περίοδο 2023-2027 είναι σαφές, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στην καθημερινότητα των πολιτών, με δικαιοσύνη, με στήριξη στους πιο αδύναμους, με κοινωνική συνοχή και με στόχο τις λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία. Κυρίαρχος στόχος της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας είναι να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα και να καθορίσουμε την εθνική πορεία για μια δεκαετία, να συνεχίσουμε στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου.  Οι συμπολίτες μου στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία για να προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερες τομές. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, σταθερά – τολμηρά μπροστά, με ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Σε ότι με αφορά προσωπικά, ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο μέγιστο βαθμό στις προσδοκίες τους.  Μαζί θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε για την Ηλεία μας, με όρους ανάπτυξης.


Διονύσης Καλαματιανός

«Είμαστε παρόντες από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Ευχαριστούμε όλες και όλους  που δώσαμε καθημερινά μαζί αυτό τον δύσκολο εκλογικό αγώνα. Είμαστε παρόντες! Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πανελλαδικά και στην Ηλεία, συνεχίζουμε να μαχόμαστε αποφασιστικά και δυναμικά για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, για την Ηλεία που μας αξίζει. Για ένα καλύτερο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αύριο».


Μιχάλης Κατρίνης

«Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο η αρχή»

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ηλείας αλλά και τον ελληνικό λαό.

Με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη δυναμική ανόδου του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει οριστικά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ερχόμαστε για να καλύψουμε την ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος μια σοβαρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Ερχόμαστε για να ανασυνθέσουμε και να αναγεννήσουμε το χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Ερχόμαστε για να εμπνεύσουμε και να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες, για να υπερασπιστούμε τους Έλληνες πολίτες, που μια νεοσυντηρητική πολιτική τους σπρώχνει στο περιθώριο.

Απευθυνόμαστε στις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Η δυναμική ανόδου που έδειξε το ΠΑΣΟΚ και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις , όπως είπα, είναι μόνο η αρχή.

Σε ότι με αφορά, αναλαμβάνω μία και μοναδική δέσμευση: να δίνω μάχες για την Ηλεία, για τους υπέροχους και περήφανους ανθρώπους που ζουν σε αυτό τον τόπο.

Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλω πολλά.

Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά, αξίζουν ένα καλύτερο αύριο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot