FOLLOW US: facebook twitter

Οι Olympia Runners στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024»

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:

Μεγάλη στιγμή για τον Νομό μας, καθώς οι Olympia Runners θα συμμετάσχουν στον Marathon Pour Tous στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 2024. Μετά από θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημά τους από τον ίδιο τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Paris 2024, κ. Tony Estanguet, οι Olympia Runners θα εκπροσωπήσουν, όχι μόνο την τοπική μας κοινότητα αλλά και τις αξίες των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η συμμετοχή τους σε αυτόν τον μαραθώνιο αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη φυσική τους προσπάθεια, αλλά και τη χαρά της συμμετοχής σε μια διοργάνωση που συνδέεται με την Ολυμπιακή παράδοση!

Σημειώνεται ότι Ο Μαραθώνιος «Marathon Pour Tous» (Μαραθώνιος για Όλους) είναι μια καινοτόμος διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το 2024, για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία, παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με τον «Marathon Pour Tous», οι ερασιτέχνες αθλητές θα μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου τη νύχτα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 20.024 δρομείς από 110 χώρες, να ακολουθήσουν τα βήματα των κορυφαίων δρομέων και Ολυμπιονικών. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία, σε μια μοναδική και πρωτότυπη διαδρομή, που θα γιορτάζει την κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής του Παρισιού αλλά και του Ολυμπισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση των Olympia Runners:

 Οι Olympia Runners στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Paris 2024”

Ποιοι Είμαστε

Οι Olympia Runners (Δρομείς Ολυμπίας), είναι μια ομάδα ερασιτεχνών δρομέων με καταγωγή από την ιστορική Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και αποτελεί θεσμικό υποστηρικτή του Μαραθωνίου Ολυμπίας.

Απαριθμεί δε, δεκάδες μέλη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έμβλημά της 4 αρχαίοι δρομείς, που συμβολίζουν τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Τους συνοδεύει το κλαδί της ελιάς, δέντρο του καλού συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως.

Σύμβολο ειρήνης και νίκης, αθανασίας και ευφορίας, ολυμπιακών ιδεωδών…

4 δρομείς – αγγελιοφόροι, μεταφέρουν τα μηνύματα που συμβολίζει η ελιά στα 4 σημεία του ορίζοντα. Εν προκειμένω στο Παρίσι !

Παρίσι 2024

Με μεγάλη χαρά και τιμή, σας ανακοινώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε στον Μαραθώνιο “Marathon Pour Tous” στο Παρίσι τον Αυγουστο του 2024, μετά από θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Paris 2024 κ. Tony Estanguet.

Ως Olympia Runners, εκπροσωπούμε όχι μόνο την τοπική μας κοινότητα αλλά και τις αξίες των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον μαραθώνιο αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη φυσική μας προσπάθεια, αλλά και τη χαρά της συμμετοχής σε μια διοργάνωση που συνδέεται με την Ολυμπιακή παράδοση.

 

Η Διοργάνωση

Ο Μαραθώνιος “Marathon Pour Tous” (Μαραθώνιος για Όλους) είναι μια καινοτόμος διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το 2024, για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία, παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με τον “Marathon Pour Tous”, οι ερασιτέχνες αθλητές θα μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου τη νύχτα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 20.024 δρομείς από 110 χώρες, να ακολουθήσουν τα βήματα των κορυφαίων δρομέων και Ολυμπιονικών. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία, σε μια μοναδική και πρωτότυπη διαδρομή, που θα γιορτάζει την κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής του Παρισιού αλλά και του Ολυμπισμού.

Ιστορικό και Σκοπός

  • Διοργάνωση: Ο Μαραθώνιος “Marathon Pour Tous” είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.
  • Σκοπός: Η διοργάνωση έχει ως στόχο να εμπλέξει και να εμπνεύσει το ευρύ κοινό, επιτρέποντας σε απλούς πολίτες να τρέξουν σε μια διαδρομή που σχετίζεται με την Ολυμπιακή διαδρομή.

Ημερομηνία και Τοποθεσία

  • Ημερομηνία: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου 2024.
  • Τοποθεσία: Παρίσι, με τη διαδρομή να ακολουθεί τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου.

Διαδρομή

  • Αφετηρία και Τερματισμός: Η διαδρομή θα συνδέσει το Hotel de Ville στο Παρίσι με τις Βερσαλλίες, για να τερματίσει στην Esplanade des Invalides.

Μια διαδρομή, φόρο τιμής στις γυναίκες και σ’ ένα από τα πρώτα και σημαντικά γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης: Την πορεία των γυναικών στις Βερσαλλίες στις 5 Οκτωβρίου 1789, γνωστή και ως «Ημέρες Οκτώβρη».

  • Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι η ίδια με αυτή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου, περνώντας από εμβληματικά σημεία της πόλης.

Συμμετοχή

  • Πρόσκληση από την Οργανωτική Επιτροπή: Οι Olympia Runners μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής “Paris 2024” κ. Tony Estanguet, είχαν την τιμή να λάβουν πρόσκληση να τρέξουν στον Marathon Pour Tous με αποστολή που θα αποτελείται από 5 δρομείς – μέλη του συλλόγου.

Κοινωνική Διάσταση

  • Συμμετοχή Κοινού: Ο αγώνας προωθεί την κοινωνική συμμετοχή και την ενίσχυση της σωματικής άσκησης, ενω ταυτόχρονα στέλνει πολλαπλά μηνύματα και ιδιαίτερους συμβολισμούς.
  • Ευκαιρίες για Όλους: Δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου να ζήσουν την εμπειρία ενός ολυμπιακού μαραθωνίου.

Ο “Marathon Pour Tous” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις του τρεξίματος και τον ευρύτερο κοινό να λάβουν μέρος σε μια ιστορική αθλητική διοργάνωση και να βιώσουν την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ομάδα (Αποστολή)

●     Γιώργος Κατσαριώτης

Ο Γιώργος Κατσαριώτης είναι Δικ. Επιμελητής και μαραθωνοδρόμος …

●     Γιώργος Μπούσδας

Ο Γιώργος Μπούσδας είναι έμπορος και μαραθωνοδρόμος

●     Στέλιος Γεωργίου

Ο Στέλιος είναι κομμωτής και μαραθωνοδρόμος

●     Γιάννης Βαχλιώτης

Ο Γιάννης Βαχλιώτης είναι έμπορος και μαραθωνοδρόμος

●     Διονύσης Βασιλάκος

Ο Διονύσης Βασιλάκος είναι Μηχανικός Λογισμικού και μαραθωνοδρόμος.

Ο προπάππους του, Χαρίλαος Βασιλάκος, ήταν ο πρώτος νικητής στην ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου (10 Μαρτίου 1896) αλλά και 2ος Ολυμπιονίκης στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο της Αθήνας το 1896. Η οικογένεια του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Αρχαία Ολυμπία από το 1969, όταν και έδωσε προς έκθεση το Ολυμπιακό Μετάλλιο αλλά και το μοναδικό δάφνινο στεφάνι που διασώζεται από εκείνη την εποχή στο Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχ. Ολυμπία.

Πρόσθετες Πληροφορίες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος