FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέες τάσεις για το μπάνιο σας: Προτάσεις που θα σας λύσουν τα χέρια για να δημιουργήσετε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο

Ημερομηνία: 01-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Αν είστε από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως το μπάνιο είναι από τα «βαρετά» δωμάτια του σπιτιού, τότε ίσως απλώς να μην του έχετε δώσει αρκετή… προσοχή. Ωστόσο τα μπάνια του 2018-2019  έρχονται για να σας αλλάξουν αυτή την άποψη και να χαρίσουν στο σπίτι σας ένα δωμάτιο με στυλ και προσωπικότητα.

Παρακάτω θα δείτε τις δημοφιλέστερες τάσεις που θα απασχολήσουν τα μπάνια αυτή τη χρόνια. Εκμεταλλευτείτε τις και δώστε στο δικό σας τον χαρακτήρα που του λείπει.

Ιδιαίτεροι καθρέπτες Τα μπάνια από τη φύση τους τείνουν να έχουν πολλές ευθείες γραμμές. Ένας ιδιαίτερος καθρέπτης σε περίεργο σχήμα μπορεί να σπάσει αυτή τη μονοτονία και να τους δώσει μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά. Είναι ένας έξυπνος και οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε οποιοδήποτε μπάνιο.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2018/01/thehomeissue_bathroom1.jpg

Ένας ιδιαίτερος καθρέπτης σε περίεργο σχήμα μπορεί να σπάσει τη μονοτονία.

Μάρμαρο Το μάρμαρο το βλέπουμε να χρησιμοποιείται αρκετά τελευταία και νομίζουμε πως θα συνεχίσει έτσι για πολύ καιρό ακόμα. Ειδικά στο μπάνιο έχει τη δυνατότητα να προσδίδει πολυτέλεια. Βάλτε το στον νιπτήρα, γύρω από την μπανιέρα ή ακόμα και σε ολόκληρους τοίχους. Είναι από τα υλικά που θα κάνουν το μπάνιο σας πραγματικά ξεχωριστό.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2018/01/thehomeissue_bathroom2.jpg

Το μάρμαρο στο μπάνιο έχει τη δυνατότητα να του προσδίδει πολυτέλεια.

Ασυνήθιστα πλακάκια Σπάνια συναντούμε μπάνια που να μην έχουν πλακάκια. Φέτος, όμως, πάνε ένα βήμα παραπέρα και προσπαθούν να… εντυπωσιάσουν. Ψάξτε για πλακάκια με ασυνήθιστα μοτίβα, αναζητήστε πρωτότυπους τρόπους για να τοποθετήσετε και μη διστάσετε να συνδυάσετε 2 ή και 3 διαφορετικά πλακάκια μεταξύ τους.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2018/01/thehomeissue_bathroom3.jpg

Η επιστροφή του χρώματος Για κάποιον λόγο οι τάσεις απέφευγαν για πολύ καιρό το χρώμα στα μπάνια. Ίσως γιατί αρκετοί άνθρωποι το συνδυάζουν με τα μπάνια που υπήρχαν τη δεκαετία του ’70. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ευτυχώς τα χρώματα κάνουν δυναμική επιστροφή. Τα σημερινά χρωματιστά μπάνια δίνουν την αίσθηση της φρεσκάδας και φαίνονται πολύ σύγχρονα.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2018/01/thehomeissue_bathroom4.jpg

Τα σημερινά χρωματιστά μπάνια δίνουν την αίσθηση της φρεσκάδας.

Μαύρο Εφόσον μιλήσαμε για χρώματα να σας πούμε πως ένα από τα χρώματα που αποτελεί μεγάλη τάση είναι το μαύρο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι μαύρο ολόκληρο το μπάνιο σας. Αν, όμως, τα ροζ και τα πράσινα είναι πολύ «ρετρό» για το γούστο σας, τότε προσθέτοντας λίγο μαύρο μπορείτε να δημιουργήσετε έντονο χαρακτήρα με μία κλασσική και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2018/01/thehomeissue_bathroom5.jpg

Προσθέτοντας λίγο μαύρο μπορείτε να δημιουργήσετε έντονο χαρακτήρα με μία κλασσική και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική.

Τεχνολογία Η τεχνολογία έχει εγκαθιδρυθεί στη ζωή μας και φυσικά τα μπάνια δεν θα μπορούσαν να μείνουν απ’ έξω. Ένα πράγμα που μπορείτε να περιμένετε ότι θα δείτε πολύ σύντομα είναι η τεχνολογία στα είδη υγιεινής: από καζανάκια που λειτουργούν με την αφή μέχρι και… αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες. Περιμένουμε με αγωνία αυτό το τελευταία καθώς θα γλιτώσει πολύτιμο χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού και θα δώσει στα μπάνια μια νέα και τελείως διαφορετική αίσθηση!

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2018/01/thehomeissue_bathroom6.jpg

Πολυτέλεια και στιλ στο μπάνιο σας!

Το μπάνιο έχει την τιμητική του φέτος και ο λόγος είναι πως διακοσμείται πλέον σαν να είναι ένα δωμάτιο σαν όλα τα άλλα. Οι ιδέες είναι άπειρες και εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε μερικές από αυτές που θα το μεταμορφώσουν οικονομικά και θα το μετατρέψουν στον πιο στιλάτο χώρο του σπιτιού. 

DO Συμπεριφερθείτε στο μπάνιο όπως σε κάθε άλλο χώρο του σπιτιού. Διακοσμήστε το σαν να σκεφτόσασταν το χολ ή το σαλόνι σας. Ένα ωραίο πατάκι, ένα λουλούδι, ακόμη και η βάση για το χαρτί μπορεί να ανήκει στα διακοσμητικά στοιχεία.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio01-1.jpg

Φερθείτε στο μπάνιο σας όπως φέρεστε και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού και διακοσμήστε το.

DON’T Εάν το μπάνιο σας είναι μικρό μην υπερβάλετε με έντονα στοιχεία. Αρκούν 2-3 μικρές λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του μπάνιου σας και λίγα λουλούδια.

DO Για μια γρήγορη και οικονομική ανανέωση του δαπέδου στο μπάνιο σκεφτείτε το βινυλικό δάπεδο (με όψη ξύλου, πλακιδίου, μαρμάρου, μωσαϊκού). Δεν χρειάζεται να ξηλώσετε τα παλιά πλακάκια, ούτε να κάνετε κάποιο φοβερό έξοδο. Θα βρείτε ρολό σε διάφορες διαστάσεις από το οποίο μπορείτε να κόψετε και να αγοράσετε όσο χρειάζεστε.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio02-2.jpg

Το βινυλικό δάπεδο θα ανανεώσει το μπάνιο σας οικονομικά.

DON’T Μην βάλετε εντελώς μονόχρωμο δάπεδο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά πρόχειρο στο μάτι. Μην ξεχνάτε ότι είναι πλαστικό δάπεδο και στο μονόχρωμο θα φαίνεται έντονα αυτό.

DO Μεταφερθείτε στο Παρίσι κάθε φορά που μπαίνετε στο μπάνιο σας διακοσμώντας έναν τοίχο με κορνίζες παλαιού τύπου.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio03-1.jpg

Κάπως έτσι διακοσμούν τα μπάνια τους οι Παριζιάνοι.

-Τοποθετήστε ακανόνιστα κάδρα διαφορετικού μεγέθους, ύφους και χρώματος.

-Θα βρείτε με 1€ κάδρα σε παλαιοπωλεία με vintage εικόνες που θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα.

DON’T Αποφύγετε να βάλετε εικόνες σύγχρονες στα κάδρα γιατί αμέσως το αποτέλεσμα θα δείξει μοντέρνο.

DO Μην σας φοβίζει το μαύρο ως χρώμα. Μπορεί να κάνει το μπάνιο σας να δείξει ιδιαιτέρως πολυτελές. Άλλωστε το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο που μπορεί να διαφοροποιείται από όλα τα υπόλοιπα.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio04-1.jpg

Βάλτε μαύρο στο μπάνιο σας. Το αποτέλεσμα θα σας αρέσει πολύ.

-Δημιουργήστε ένα σκούρο φόντο με μαύρα ράφια και γκρι σκούρο χρώμα στους τοίχους και κάντε την αντίθεση με πετσέτες σε έντονες αποχρώσεις.

-Τα λευκά διακοσμητικά θα εξισορροπήσουν την αντίθεση του μαύρου με το έντονο χρώμα.

-Όταν τοποθετείτε πετσέτες εκτός ντουλαπιών προσέξτε να είναι πάντα μιας απόχρωσης. Κρατήστε τις υπόλοιπες στο ντουλάπι.

DON’T Χρησιμοποιήστε μόνο ένα έντονο χρώμα. Το μαύρο είναι μια καλή βάση και αν τοποθετήσετε παραπάνω χρώματα θα τονιστούν αρκετά. Δεν θα είναι καθόλου κομψό το αποτέλεσμα.

Ένα στοιχείο σημαντικό για το μπάνιο σας είναι να μυρίζει όμορφα. Για να δώσετε στο μπάνιο σας ένα ωραίο άρωμα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιείται χημικές ουσίες σε έναν τόσο μικρό χώρο χρησιμοποιήστε έξυπνα τα αιθέρια έλαια.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio05-1.jpg

Με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας το μπάνιο σας θα μοσχομυρίζει.

-Βάλτε μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο στο εσωτερικό χαρτόνι που υπάρχει στο χαρτί υγείας.

-Κάθε φορά που θα γυρνάτε το χαρτί το άρωμα θα μεταφέρεται σε όλο τον χώρο.

DON’T Μην χρησιμοποιείτε χημικά αρωματικά σπρέι, και κυρίως όχι όσο παραμένετε μέσα στον χώρο.

TIP: Για να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας ρίξτε ένα κουτάκι coca cola αφού την έχετε κουνήσει. Αφήστε την μισή ώρα να δράσει και μετά καθαρίστε την.

Φτιάξτε στο νιπτήρα ή σε κάποιο ράφι πάνω από αυτόν μια ωραία σύνθεση. Τοποθετήστε ένα λουλούδι ή ένα βάζο με λουλούδια.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio06-1.jpg

Τα λουλούδια είναι πλέον must στα μπάνια.

DON’T Μην τοποθετείτε πετσέτες μόνο όταν έχετε επισκέψεις ή μην βάζετε μόνο μία. Εάν θέλετε να θυμίζει μπάνιο ακριβού ξενοδοχείου στοιβάξτε τουλάχιστον 3 πετσέτες.

-Εάν το μπάνιο σας δεν είναι φωτεινό μπορείτε να βάλετε ψεύτικα αλλά με μεγάλη προσοχή να είναι καλής ποιότητας. Το ψεύτικο πλαστικό λουλούδι δεν είναι επιθυμητό.

– Τοποθετήστε λίγες πετσέτες χειρός σε ρολά για τους επισκέπτες σας. Όλοι θα αισθανθούν πιο άνετα εάν έχουν μια καθαρή πετσέτα να χρησιμοποιήσουν αντί της δικιάς σας.

Δημιουργήστε χώρο αποθήκευσης πίσω από την πόρτα για να κρεμάτε τις πετσέτες σας.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio07-1.jpg

Βάλτε δύο ράγες πίσω από την πόρτα του μπάνιου για να κρεμάτε τις πετσέτες σας.

-Για να φαίνονται οργανωμένες μην βάλετε γαντζάκια αλλά ράγα κρέμασης.

-Μπορείτε να βάλετε τόσες όσα τα μέλη της οικογένειας. Σε κάθε μία από αυτές κρεμάτε την πετσέτα σώματος και προσώπου του αντίστοιχου ατόμου.

-Μπορείτε να δώσετε χρώμα τοποθετώντας λευκές πετσέτες σώματος και έγχρωμες προσώπου.

DON’T Μην τοποθετείτε εκεί όλες τις βρεγμένες πετσέτες γιατί με τον καιρό η πόρτα θα φουσκώσει. Κρεμάστε τες ξεχωριστά ή στο μπαλκόνι.

DON’T Σταματήστε να κρεμάτε τις βρεγμένες πετσέτες στα έπιπλα του σπιτιού.

DO Τοποθετήστε 1 γαντζάκι στη ράγα κρέμασης της κουρτίνας σας. Κάντε το και για να την έχετε κοντά όταν κάνετε μπάνιο και για να την κρεμάτε προκειμένου να στεγνώσει μετά το μπάνιο.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio08-1.jpg

Καλό είναι να έχετε την πετσέτα σας κοντά όταν κάνετε μπάνιο.

DON’T Μην βάλετε πάνω από μία βρεγμένες πετσέτες γιατί το βάρος θα είναι αρκετά μεγάλο μετά ειδικά εάν η ράγα που έχετε είναι πλαστική.

Μετατρέψτε ένα τρόλεϊ τροφίμων σε χώρο ανοιχτής αποθήκευσης και αποσυμφορήστε τα ντουλάπια σας.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio09-1.jpg

Αν έχετε λίγο παραπάνω χώρο στο μπάνιο σας τοποθετήστε ένα τρόλεϊ τροφίμων για να αποθηκεύετε σε αυτό διάφορα.

-Αγοράστε ένα τρόλεϊ και βάψτε το με σπρέι σε μια λευκή απόχρωση.

-Τοποθετήστε μια γλάστρα για να δώσετε χρώμα στον χώρο.

-Βάζα και κουτιά αποθήκευσης θα χρειαστούν για να οργανώσετε σωστά και με στιλ τα πράγματά σας.

-Τοποθετήστε τις πετσέτες τυλιγμένες σε ρολά. Η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη για εσάς και τους επισκέπτες σας.

-Μπορείτε να μεταφέρετε το τρόλεϊ στον χώρο όπου το χρειάζεστε κάθε φορά.

Προκειμένου να αποφύγετε να τρυπήσετε τα πλακάκια για να τοποθετήσετε ράφια, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα μια κατασκευή που δεν πιάνει καθόλου χώρο εάν το μπάνιο σας είναι μικρό.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio10-1.jpg

Μια τέτοια κατασκευή θα βάλει το μπάνιο σας σε τάξη.

-Θα χρειαστείτε καδρόνι περίπου 4μ. Τα δύο πλαϊνά στο ύψος που θέλετε την κατασκευή σας και 2-3 κομμάτια που θα ενώσουν τα 2 πλαϊνά λίγο μεγαλύτερα από το φάρδος της λεκάνης σας. Βιδώστε τα ή απλά καρφώστε τα.

-Ακουμπήστε την κατασκευή στον τοίχο. Κρεμάστε αποθηκευτικά καλάθια. Ιδανικά είναι αυτά που θα βρείτε στον τομέα οργάνωσης κουζίνας στα πολυκαταστήματα.

– Διακοσμήστε τα με πετσέτες, κάποιο φυτό και βαζάκια αποθήκευσης.

DON’T Μην βάλετε ράφια μέχρι πολύ χαμηλά. Αφήστε ένα κενό ενδιάμεσα από το καζανάκι και το πρώτο ράφι για να μπορείτε να κρεμάσετε και μια πετσέτα εάν θελήσετε.

Ένας παλιός μεταλλικός δίσκος ή μια φρουτιέρα θα δώσουν την απαραίτητη πολυτέλεια στον χώρο και θα αναβαθμίσουν την διακόσμηση του μπάνιου σας.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio11.jpg

Μια λευκή φρουτιέρα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας ωραίος αποθηκευτικός χώρος.

-Βάλτε τις κρέμες σας, ένα vintage σκεύος για τα κοσμήματά σας, ένα φυτό και βαζάκια για να οργανώσετε τα πράγματα σας. Ιδανική θέση θα βρουν τα καλλυντικά σας που θα αποκτήσουν την θέση που τους αξίζει.

DON’T Μην τοποθετήσετε τον μεταλλικό δίσκο σε σημείο που συγκεντρώνει νερά εκτός εάν έχει ποδαράκια γιατί θα σκουριάσει και μπορεί να λερώσει τα είδη υγιεινής σας.

Για να διακοσμήσετε με ωραία βαζάκια τνο χώρο δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία. Απλά διάφανα βαζάκια είναι αρκετά.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio12-1.jpg

Δείτε πόσο όμορφα δείχνουν αυτά τα διάφανα βαζάκια…

-Δώστε τους λάμψη και κάντε τα να ξεχωρίζουν σαν μια ιδιαίτερη συλλογή. Θα χρειαστείτε μικρές παιδικές φιγούρες ζώων εάν τα βάζα σας είναι μικρά.

-Κολλήστε την φιγούρα πάνω στο καπάκι με κόλλα στιγμής ή με θερμόκολλα.

-Με ένα σπρέι μεταλλικό βάψτε το καπάκι μαζί με την φιγούρα.

-Τοποθετήστε τουλάχιστον 3 μαζί και προτιμήστε να βάλετε μέσα προϊόντα από βαμβάκι για να υπάρχει ομοιομορφία.

-Το αποτέλεσμα θα θυμίζει συλλογή κάποιου καλλιτέχνη για είδη μπάνιου.

DON’T Οι φιγούρες που θα βάλετε δεν πρέπει να έχουν μέγεθος όσο το βάζο. Για να φαίνεται κομψό θέλουμε τα πόδια τους να καλύπτουν την μισή επιφάνεια από το καπάκι.

Φτιάξτε μια υπέροχη βάση για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας και στολίστε την σαν κορνίζα στο μπάνιο σας.

http://spirossoulis.com/wp-content/uploads/2017/02/thehomeissue_mpanio13-1.jpg

Οργανώστε τα καλλυντικά σας φτιάχνοντας μόνοι σας την πιο όμορφη βάση.

-Σε καταστήματα με είδη χόμπι θα βρείτε την επιφάνεια που χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν μακέτες. Λέγεται κάπα μαούντ και είναι σαν χοντρό χαρτόνι αλλά έχει ένα αφρώδες υλικό στο εσωτερικό του.

-Κόψτε το στην διάσταση της κορνίζας που θέλετε με ένα κοπίδι.

– Ντύστε το με ύφασμα και κόλλα.

-Είναι πολύ μαλακό οπότε στερεώστε καρφίτσες και δημιουργήστε βάσεις προσαρμοσμένες για τα καλλυντικά σας.

– Κρεμάστε το στον τοίχο ή χρησιμοποιήστε μια βάση για κορνίζες και τοποθετήστε το στον χώρο του νιπτήρα.

DON’T Εάν έχουν πολύ βάρος τα καλλυντικά σας προσέξτε να μην το κάνετε πολύ ψηλό γιατί δεν θα στηριχτεί σωστά και θα πέφτει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος