FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Μικροϊστορίες… της στιγμής» στην ΔΕΞΑΜΕΝΗ Αναγνώσεων

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

Ελεύθερος Κοινωνικός Πολυχώρος ΔΕΞΑΜΕΝΗ – Εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες

Γράφει η Έστα Παπαγεωργίου*

Όταν πληροφορήθηκα ότι ως βιβλίο του μήνα στην ΔΕΞΑΜΕΝΗ Αναγνώσεων επιλέχθηκε το βιβλίο μου «Μικροϊστορίες… της στιγμής», ένιωσα μεγάλη χαρά αλλά και ικανοποίηση, που οι λέξεις θα «ταξίδευαν» σε ανοιχτά και φιλόξενα πνεύματα.

Έτσι αποδέχτηκα την πρόσκληση της ομάδας των βιβλιόφιλων της ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, για συμμετοχή μου στην συζήτηση, με μεγάλο ενθουσιασμό. Μπήκα στο εργαστήριο και άρχισα να φτιάχνω σελιδοδείκτες για να προσφέρω κάτι στους αναγνώστες που με τίμησαν με την προτίμησή τους.

Όμως αυτό που βίωσα την Κυριακή 16.06.24 ήταν κάτι απρόσμενα συγκινητικό και γόνιμο. Μετά τις συστάσεις αλλά και μια μικρή παρουσίαση των εκδόσεων «Χάρτινοι Ήρωες», έγιναν οι ερωτήσεις των μελών της ομάδας, που διαπίστωσα με πόση διεισδυτική ματιά διάβασαν τις ιστορίες, το πόσο είχαν εμβαθύνει στους χαραχτήρες και τις λεπτομέρειες της αφήγησης. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται -πρέπει να «αγοράσω λέξεις»- όπως έκανε μια από τις ηρωίδες μου.

Ειλικρινά ήταν απολαυστική αυτή η συνάντηση αλλά και η ενημέρωση για τις δράσεις του Ελεύθερου Κοινωνικού Πολυχώρου ΔΕΞΑΜΕΝΗ, εκτός της βιβλιοφιλικής λέσχης, όπως τραγούδι, παραδοσιακοί χοροί, γιόγκα και πολλά άλλα. Μπράβο στην ομάδα, που αποδεικνύει ότι η αυτοοργάνωση δημιουργεί θαύματα… μια ΔΕΞΑΜΕΝΗ Πολιτισμού.

-Αγαπητοί Φίλοι,

Χάρηκα πολύ που σας αντάμωσα και υπόσχομαι ένα από τα επόμενα «στιγμιότυπα» να είναι αφιερωμένο σε σας.

*Η Έστα Παπαγεωργίου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μικροϊστορίες… της στιγμής» – εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot