FOLLOW US: facebook twitter

Οι μεθυστικές νότες των νέων κατέκλυσαν το πάρκο ΣΠΚ

Ημερομηνία: 29-06-2024 | Συντάκτης:
Οι Ναταλία Μπέκα, Ηρακλής Νταβέλης και Γιώργος Πόθος έκλεψαν τις εντυπώσεις

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο 2024: Επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες ένωσε η τέχνη

-Οι νέοι μεταμόρφωσαν το πάρκο ΣΠΚ σε “μουσικό χωριό”

Φωτογραφίες: Λάμπρος Τσακριλής


Την Δευτέρα 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο, έπειτα από αναβολή λόγω των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει σε χωριά της Ηλείας.

Με σύμμαχο αυτή τη φορά τα φυσικά φαινόμενα, η πιο γλυκιά μελωδική βραδιά του καλοκαιριού κατάφερε να μετατρέψει την πιο κουραστική μέρα της εβδομάδας στην πιο δροσιστική! Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της διοργάνωσης, την οποία είχε αναλάβει η Αέναον ΚοινΣΕπ σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής διοργανώνεται με μόνη αφορμή το ότι δε θέλουμε να μείνουμε άλλο μόνοι στο σπίτι.

Η διοργανώτρια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσική στον Πύργο Ηρώ Ρήγα με τον Χάρη Παπαδεά

Έτσι βγαίνουμε στους δρόμους για να ενωθούμε, να γίνουμε σώματα κάτω από το ίδιο φεγγάρι και να αφήσουμε τη μουσική να περάσει μέσα μας, να μας αγγίξει και να αγκαλιάσει την ουσία μας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ήταν μια υπενθύμιση πως οι νέοι του τόπου μας δεν ξεριζώθηκαν από τον πολιτισμό τους, πως δεν ακούν μόνο μουσική μέσα από τα ακουστικά τους, αλλά οι ίδιοι πειραματίζονται με ήχους ακόμη και με δικούς τους. 

Όλοι οι περίπατοι έχουν σταθμούς και στάσεις. Φέτος σταθμεύσαμε στο πάρκο ΣΠΚ, δημιουργώντας μια όαση ήχων. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία, επιλέχθηκε για να επισημανθεί και να εορταστεί η επαναλειτουργία και η επαναχρήση του πάρκου. 

Οι παρουσιάστριες Ζωή Μπέκιου και Γαλανή Κουλούρη

Η φετινή έκδοση ήταν επετειακή αφού πρόκειται για το 25ο έτος κοινής πορείας με τη μουσική και πράγματι έμοιαζε σαν την αρχή μιας νέας εποχής. Τα μικρόφωνα δόθηκαν στα παιδιά και από τα φώτα ακτινοβολούσε η ελπιδοφόρα λάμψη του βλέμματός τους. Εκτός από το τραγούδι και τη μουσική, οι νέοι ανέλαβαν και την παρουσίαση της εκδήλωσης με τις μαθήτριες Ζωή Μπέκιου και Γαλανή Κουλούρη μεταφέροντας την ανυπομονησία τους για τη γιορτή στο κοινό! 

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με την παρουσιάστρια Ζωή Μπέκιου

Το έναυσμα για την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Στάθης Καννής κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για να επιστρέψει στο τώρα και να τονίσει τη σημασία της μουσικής στις ζωές μας. 

Η παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι”, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας με τη δασκάλα τους Μαρία Παπαγεωργίου
Η παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι”, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας με τη δασκάλα τους Μαρία Παπαγεωργίου

Την εκδήλωση ξεκίνησαν οι πιο μικροί συμμετέχοντες, η παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι”, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας με τη συνοδεία της δασκάλας τους Μαρίας Παπαγεωργίου, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας παραδοσιακά και γκρεκάνικα τραγούδια με χρήση μουσικοκινητικών στοιχείων!

Η 14χρονη Βασιλική Μπουροπούλου

Η βραδιά συνεχίστηκε σε ίδιους τόνους με την 14χρονη Βασιλική Μπουροπούλου να ψυχαγωγεί με το κλαρινέτο της τους παρευρισκόμενους.

Το κοινό μάγεψαν και τα δύο επόμενα σχήματα που αποτελούνταν από κιθάρες και μπουζούκι κι όμως κατάφερε το καθένα να μας ταξιδέψει με διαφορετικές νότες σε άλλα πεντάγραμμα.

Οι Θοδωρής Φλέσσας και Αντώνης Χριστόπουλος

Οι Θοδωρής Φλέσσας και Αντώνης Χριστόπουλος παρουσίασαν ροκ και ποπ ελληνικά τραγούδια, ενώ οι Γιώργος Πόθος και Παύλος Στεφανίδης έκαναν μια μακριά αναδρομή στο παρελθόν τραγουδώντας παραδοσιακά ρεμπέτικα τραγούδια.

Οι Γιώργος Πόθος και Παύλος Στεφανίδης

Στην παρέα των τελευταίων προστέθηκε και ο Ηρακλής Νταβέλης παίζοντας κλαρινέτο και έπειτα εναλλάσσοντάς το με σαξόφωνο.

Ο Ηλίας Νταβέλης σε ένα μοναδικό σόλο σαξοφώνου

Το κουαρτέτο συμπληρώθηκε με μια front woman, την 17χρονη Ναταλία Μπέκα, που τραγούδησε έντεχνα παλιά και σύγχρονα τραγούδια. Οι τέσσερις μουσικοί γοήτευσαν το κοινό αφήνοντας την πιο γλυκιά δροσιστική γεύση!

Οι Ναταλία Μπέκα, Ηρακλής Νταβέλης και Γιώργος Πόθος έκλεψαν τις εντυπώσεις

Η βραδιά έκλεισε με τους Tanque Harmonica, ένα σχήμα με μουσικούς προερχόμενους από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ηλείας.

Οι μοναδικοί Tanque Harmonica
Η έκπληξη της βραδιάς από την Αθηναϊς και τη Μάρω

Οι καλλιτέχνες έκαναν ένα διπλό ταξίδι τόσο στα διάφορα είδη μουσικής, από παραδοσιακά και έντεχνα μέχρι blues, soul, jazz και latin όσο και στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δίνοντας πραγματική διάσταση στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

Παρουσία στο χώρο είχε και ο εκδοτικός οίκος «Χάρτινοι Ήρωες» με τα βιβλία του. Στη φωτογραφία η συγγραφέας Έστα Παπαγεωργίου

Λέγεται πως όταν ένας κύκλος κλείνει κάποιος νέος ξεκινά. Ελπίζουμε λοιπόν η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο να αποτελεί μόνο την έναρξη σε ένα μακρινό καλοκαίρι γεμάτο πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε όλους τους χώρους, γιατί η μουσική δεν έχει όρια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος