FOLLOW US: facebook twitter

Οι κυνηγοί της Ηλείας εύχονται: “Καλή κυνηγετική χρονιά με ασφάλεια & δίχως απρόοπτα!”

Ημερομηνία: 09-10-2024 | Συντάκτης:

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Δημάκου & Έστα Παπαγεωργίου

Η νέα κυνηγετική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου και οι κυνηγοί της Ηλείας έχουν αρχίσει τις εξορμήσεις τους στην φύση αναζητώντας θηράματα σε βουνά, λίμνες, ποτάμια και αγρούς. Έρχονται σε επαφή με την φύση ασκώντας το αγαπημένο τους άθλημα που τους ξεκουράζει και διασκεδάζει, με σεβασμό στο περιβάλλον, μεριμνώντας για την ασφάλεια και εφαρμογή των κανόνων.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι κυνηγοί της περιοχής στην “Πρωινή”: 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ- ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΡΕΣΤΗΣ 

Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που έχει ρίζες από την αρχαιότητα. Το κυνήγι για τον άνθρωπο είναι η άμεση επαφή με την φύση και ο κυνηγός είναι αυτός που αγαπά την φύση διότι είναι αυτή που του προσφέρει ό,τι αγαπά. Ο σωστός κυνηγός δεν είναι αυτός που  θηρεύει μόνο, αλλά αυτός που ζει στην φύση.

 Η δραστηριότητά μου με το κυνήγι έχει ξεκινήσει από την παιδική μου ηλικία. Ως παιδί έχω δοκιμάσει όλες τις δραστηριότητες αθλητικές και μη αλλά καμία δεν κατάφερε να με κερδίσει όπως το κυνήγι.

Είναι αυτή που σου προσφέρει ένα μεγάλο συνδυασμό δραστηριοτήτων για το σώμα και την ψυχή. Είναι η δραστηριότητα που θα σε ηρεμήσει από τους προβληματισμούς και το στρες της σημερινής κοινωνίας.

Ένα από τα αγαπημένα μου κυνήγια είναι του αγριόχοιρου. Είναι ένα κυνήγι ομαδικό, που θα πρέπει να υπάρχει πλήρης αρμονία με τους συν-κυνηγούς και τα μέλη της ομάδας. Υπάρχει ιεραρχία ανάμεσα στα μέλη, σεβασμός απέναντι στους ανθρώπους και στην φύση.

Τέλος, κυνήγι δεν είναι το θήραμα και η θήρευσή του ως μοναδικός στόχος για έναν κυνηγό, αλλά η δραστηριότητα που ξεκινάει από την προεργασία της προηγούμενης ημέρας, το πρωινό ξύπνημα, η πρωινή επαφή με το περιβάλλον και την φύση, καθώς και η ίδια η διαδικασία του κυνηγιού και το τελικό αποτέλεσμα να έχει μια χαρούμενη και ευχάριστη διάθεση για όλα τα μέλη της παρέας, καταλήγοντας με τα καλαμπούρια και ένα ωραίο κολατσιό στο τέλος της ημέρας.

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Φώτης Αλεξανδρόπουλος από τον Πύργο έχοντας θηρεύσει τρυγόνια

Η κυνηγετική χρονιά ξεκίνησε και φέτος, με αλλαγές όσον αφορά στον αριθμό θήρευσης των τρυγονιών, μειώνοντάς τα και φέτος και στην πορεία απαγορεύοντας την θήρα τους. Δυστυχώς, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έτσι και εδώ, ήταν μια πολύ φτωχή χρονιά για το τρυγόνι, με πολλούς κυνηγούς να μην το έχουν δει καν. Ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά για της τσίχλες, αν έχουμε και λίγο τον καιρό σύμμαχο και ξεκινήσουν σε λίγες μέρες να κάνουν την εμφάνισή τους. Επισης ένα άλλο αρνητικό, αν και συνηθισμένο για τα τελευταία χρόνια, είναι η αύξηση τελών των αδειών θήρας. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους κυνηγούς καλό υπόλοιπο κυνηγετικής χρονιάς να έχουμε, με ασφάλεια και δίχως απρόοπτα!

ΛΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Λάμπης Χαραλαμπόπουλος από το Λάνθι μας δείχνει τους λαγούς που έπιασε μαζί με τα σκυλιά του

Μια ακόμα χρονιά ξεκίνησε για εμάς τους κυνηγούς που λατρεύουμε το κυνήγι, που ειναι το χόμπι μας, που περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσει. Σεβόμαστε πάντα την φύση, τα σκυλιά μας και τα θηράματα. Εύχομαι σε όλους τους φίλους κυνηγούς καλή κυνηγετική περίοδο!

ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΚΟΣ 

Οι τσίχλες που έπιασε ο Σπύρος Δημάκος από το Λάνθι

Με ανυπομονησία περίμενα την φετινή χρονιά! Εμείς που αγαπάμε το κυνήγι το κάνουμε πάντα εφαρμόζοντας τους κανόνες. Κυνηγάω από μικρό παιδί και πλέον έχω καταλάβει ότι κυνηγός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! Μου αρέσει η περιπέτεια αλλά και η επαφή με την φύση. Ασφαλώς απαιτείται προσοχή σε ό,τι αφορά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και σεβασμός στην φύση.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Νεμούτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot