FOLLOW US: facebook twitter

Οι γιορτές τέλειωσαν ώρα για αποτοξίνωση

Ημερομηνία: 03-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά φάγαμε και με το παραπάνω.

Ενδώσαμε σε όλους τους γλυκούς πειρασμούς, απολαύσαμε το φαγητό και τώρα η επιστροφή στην καθημερινότητα επιβάλει συντονισμό και οργάνωση.

Τώρα ήρθε η ώρα για ανασύνταξη και αποτοξίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε focus στη σωστή διατροφή, δίνοντας βάση σε τροφές που μας αποτοξινώνουν. Πρέπει να θέσουμε και πάλι σε σωστή λειτουργία το μεταβολισμό μας και να διώξουμε όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Πώς μπορούμε όμως μετά από το εoρταστικό τραπέζι να κάνουμε μια αποτοξίνωση και να ξαναμπούμε στο πρόγραμμά μας;

1. Καταναλώνουμε άφθονες σαλάτες και φρούτα εποχής σε κάθε γεύμα, γιατί βοηθούν και στην αποτοξίνωση που επιθυμούμε να κάνουμε.

2. Προτιμούμε κυρίως λευκά κρέατα, ψάρια και πουλερικά, που έχουν λιγότερα λιπαρά, μας προσφέρουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και δεν μας επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες.

3. Βοηθούμε το μεταβολισμό μας με δημητριακά ολικής αλέσεως και άφθονες φυτικές ίνες. Καλός μεταβολισμός και καύσεις σημαίνει καλή καθημερινή λειτουργία του εντέρου μας.

4. Αποφεύγουμε τους πολλούς καφέδες και τη ζάχαρη.

5. Περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοόλ σε λίγο κρασί, που περιέχει τις λιγότερες θερμίδες από όλα τα αλκοολούχα ποτά.

6. Πίνουμε άφθονο νερό, τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα, για την καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

7. Λιγότερο αλάτι στο φαγητό

Έτσι λοιπόν, ένα καλό πρόγραμμα αποτοξίνωσης πρέπει να περιέχει ένα υγιεινό πρωινό με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και βιταμίνες. Ιδανικό θα ήταν ένα μπολ με γιαούρτι και διάφορα φρέσκα φρούτα. Αντίστοιχα, μπορούμε να συνοδέψουμε το γιαούρτι με λίγη βρώμη όπως το quaker που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Έρευνες που έχουν γίνει υποστηρίζουν ότι η βρώμη είναι το κλειδί για μια μακρά και υγιή ζωή. Επίσης, ένα καλό πρωινό μειώνει την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι δεν τρώμε άσκοπα, μη υγιεινά σνακ που μπορεί να μας παχύνουν.

Φροντίζουμε να μείνουμε μακριά από αλκοόλ και προτιμάμε τα  φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή το πράσινο τσάι που είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα σπαράγγια, καθώς και οι αγκινάρες, βοηθούν το συκώτι να παράγει χολή, η οποία με τη σειρά της χρησιμεύει στην πέψη του λίπους. Το μπρόκολο υποκινεί το συκώτι να παράγει ένζυμα, τα οποία μετατρέπουν τοξίνες σε συστατικά που το σώμα μας μπορεί εύκολα να αποβάλει. Τέλος, τα παντζάρια είναι γεμάτα με σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες Β και αντιοξειδωτικά και είναι έτσι από τους καλύτερους πόρους του συκωτιού για τη διατήρηση καλής υγείας.

Εκτός όμως από τη σωστή διατροφή, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η άσκηση. Βοηθά τόσο στην κυκλοφορία του αίματος όσο και στην καύση των θερμίδων που αποθηκεύσαμε στο σώμα μας με τις έντονες ατασθαλίες που κάναμε λογω ημερών. Επίσης, κατά την άσκηση ιδρώνουμε πιο πολύ και το δέρμα μας αποβάλλει περισσότερες τοξίνες. Οι απολαύσεις είναι μέρος της ζωής μας, δεν απαγορεύονται, αρκεί να δίνουμε στο σώμα μας τη φροντίδα που χρειάζεται για να επανέλθει στα φυσιολογικά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος