FOLLOW US: facebook twitter

Οι γιορτές δεν γέμισαν τα ταμεία

Ημερομηνία: 03-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι έμποροι από την κίνηση στα μαγαζιά κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφτηκε την αγορά αλλά λίγοι από αυτούς ψώνισαν.

Ωστόσο τα μηνύματα είναι πιο αισιόδοξα σε σχέση με το 2018, καθώς ο συνολικός τζίρος της χρονιάς ήταν καλύτερος από πέρυσι όπως δηλώνουν.

Παρά τις αρχικές θετικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για την κίνηση της αγοράς τις Κυριακές 15, 22 και 29 όπου τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, ο τελικός απολογισμός για την πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν ήταν ικανοποιητικός, αφού οι τζίροι δεν στάθηκαν ικανοί να γεμίσουν τα ταμεία.

Συγκεκριμένα σχετικά με τις πωλήσεις τις τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, το 66% των καταστημάτων σημείωσε χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με το 2018, το 29% παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και μόνο το 5% αύξησε τον τζίρο του.

Ειδικότερα ο μήνας Δεκέμβριος βρίσκει το 42% των επιχειρήσεων να κλείνει με αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο, το 32% στα ίδια επίπεδα αλλά και το 26% με αυξημένες πωλήσεις, σε ποσοστό 3-10%.

Ωστόσο καλύτερα από πέρσι είναι τα μηνύματα για τον συνολικό ετήσιο τζίρο των καταστημάτων, όπου 24% κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό 3-10%, 31% έχει κινηθεί στα ίδια επίπεδα και 45% κλείνει με μείωση τζίρου, κατά μέσο όρο 9%.

Οι καταναλωτές επισκέφτηκαν τη γιορτινή αγορά που τους υποδέχτηκε σε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα με πολλές εκδηλώσεις και επιλογές, ωστόσο μειωμένος ήταν ο αριθμός εκείνων που τελικά ψώνισαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτικές τους δυνάμεις δεν παρουσίασαν αισθητή αλλαγή.

Τα είδη που ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν τα δώρα, τα παιχνίδια και τα τρόφιμα, με τα είδη ένδυσης και υπόδησης να έπονται.

Οι καταστηματάρχες προσβλέπουν πλέον για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην επικείμενη έναρξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων στις 13 Ιανουαρίου, που περιμένουν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις εμπορικές επιχειρήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος