FOLLOW US: facebook twitter

Οι «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» κατέκτησαν το  Φεστιβάλ Μονεμβασιάς!

Ημερομηνία: 18-07-2024 | Συντάκτης:

-Το έργο «Το Μαύρο Κουτί» καταχειροκροτήθηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στους Μολάους

-Νέα διάκριση και επόμενος σταθμός το ιστορικό Φεστιβάλ Διστόμου στις 21 Αυγούστου

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Έκλεψε τις εντυπώσεις η Θεατρική Ομάδα της Αμαλιάδας «ΕρασιτΤΕΧΝΕΣ», με την συμμετοχή της στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς.

Η Θεατρική Ομάδα απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και η διάκριση που πέτυχε με τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ, συνοδεύτηκε από εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρόντες.

Το έργο «Το Μαύρο Κουτί», του Γιώργου Ηλιόπουλου, που είχε παρουσιαστεί αρχικά στην Αμαλιάδα με μεγάλη επιτυχία, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που κατέκλυσε το θεατράκι στο προαύλιο στο Λύκειο Μολάων, όπου διεξήχθη το Φεστιβάλ.

Οι υποψηφιότητες θεατρικών ομάδων ήταν 58 από όλη την Ελλάδα και ανάμεσά τους και οι «Ερασιτέχνες», που τιμούν με την παρουσία τους την Ηλεία σε κάθε διοργάνωση.

Συγκίνηση

«Ήταν πολύ μεγάλη τιμή και επιτυχία για τους «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας  η συμμετοχή μας σ’ αυτό το φεστιβάλ.  Νιώθουμε γεμάτοι γυρνώντας από ένα Ιστορικό και πολύ πετυχημένο Φεστιβάλ, που είναι γνωστό σε όλο το ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας και όλοι θέλουν έστω μια φορά να συμμετάσχουν σ’ αυτό» ανέφερε ο σκηνοθέτης της Ομάδας, Χάρης Κότσιφας.

Οι ηθοποιοί της Ομάδας «γέμισαν» τη σκηνή με την παρουσία τους, οι ερμηνείες τους ήταν συγκλονιστικές και δικαίως απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και τα επαινετικά σχόλια του κοινού, όχι μόνο για το έργο και την παράσταση αλλά για τη γενικότερη παρουσία που έχει η Ομάδα.

Ώθηση για την Ομάδα

Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και η διοργάνωση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κότσιφα, ήταν άψογη:

«Η Οργάνωση του φεστιβάλ άψογη!!!!! Συναντήσαμε ένα υπέροχο κοινό , αρκετά “εκπαιδευμένο” στο θέατρο, που μας βοήθησε με την συμμετοχή του στο να βγάλουμε την ψυχή μας και να την μοιραστούμε μαζί τους . Μας συγκίνησαν τα όμορφα λόγια τους στο τέλος και το ζεστό τους χειροκρότημα καθ’ όλη την διάρκεια του έργου. Τα κέρδη από αυτό το φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικά.

Για την ομάδα μας , ποτέ δεν είναι ο στόχος τα βραβεία. (παρεμπιπτόντως τα βραβεία θα ανακοινωθούν την επόμενη Κυριακή). Το μεγαλύτερο βραβείο για μας είναι η αγάπη του κόσμου, το αντάμωμα με άλλες ομάδες της χώρας και σπουδαίους θεατράνθρωπους  της κριτικής επιτροπής , με τεράστια προσφορά στο Θέατρο.

Μάλιστα φέτος η συμμετοχή στην κριτική ομάδα , μεταξύ άλλων , ενός από τους τελευταίους μεγάλους του ελληνικού θεάτρου κ. Θανάση Παπαγεωργίου και της μεγάλης δασκάλας , καθηγήτριας πανεπιστημίου και σκηνοθέτριας και η ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε μετά την παράσταση, ήταν η μεγαλύτερη «αμοιβή» και τιμή για μας

Άλλο τεράστιο κέρδος το δέσιμο της ομάδας μας με τις στιγμές που περάσαμε αυτό το διήμερο. Στεναχωριέμαι που δεν μπορέσαμε  να πάμε  όλη η ομάδα μας, αλλά τα έξοδα ήταν δυσβάστακτά και τα πληρώσαμε μόνο εμείς. Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος να μας στηρίξει στα επόμενα ταξίδια μας , γιατί πέρα από την ομάδα μας κάνουμε γνωστή και όλη την Ηλεία , όπου πηγαίνουμε. Ακούγεται η Αμαλιάδα και η περιοχή.

Ευχαριστούμε βέβαια πολύ  τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο,  που μας πρόσφερε κάποια συμβολικά δώρα και παραδώσαμε στον Δήμαρχο Μολάων. Και αυτή η βοήθεια ήταν σημαντική».

Η Ομάδα συνεχίζει με την επόμενη διάκριση και συμμετοχή, καθώς έχει προκριθεί στους τελικούς μαζί με άλλες 5 ομάδες, στο σύνολο 6 από τις 43 αιτήσεις, και στις 21 Αυγούστου θα παρουσιάσει το έργο στο ιστορικό Φεστιβάλ Διστόμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot