FOLLOW US: facebook twitter

Ζέτα Ρωτίδη: Οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ως Σταθμός, ΌΧΙ ως άλλη μια «Στάση»

Ημερομηνία: 01-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85600″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανοικτή επιστολή προς του πολίτες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης της Ρωτίδη Ζέτας, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με την «Απόφαση Δημιουργίας» του Γιώργου Παναγιωτόπουλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ, 5 Οκτωβρίου 1944

[αποσπάσματα…]

[……ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες,

καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες στο κλουβί του.

Ανάγκη μεγάλη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου. Εκτιμώ ότι οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είναι πράγματι, «Ο τελευταίος Σταθμός», για την Ανάπτυξη και την Εξέλιξη όλου του τόπου! Στον επόμενο, νέο σταθμό, όπως σοφότατα επισημαίνει ο φίλος και συνάδελφος Γιώργος Παναγιωτόπουλος, πιθανόν θα φτάσουμε ξανά, μετά από 20 χρόνια!

Διάλεξα τους στίχους του μεγάλου, Δικού μας, Παγκόσμιου Ποιητή, του Σεφέρη, όχι τυχαία. Εβδομήντα (70) χρόνια και, από τον τελευταίο πόλεμο για την πατρίδα μας, από το 1944 που γράφτηκε το ποίημα, και μετά από 200 χρόνια και πλέον, λειτουργίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοιώθω πως, Δυστυχώς, επανερχόμαστε σε συνθήκες πολιτικής πρακτικής και διαχείρισης των κοινών, των τόπων και των ανθρώπων, που μας φέρνουν πολύ πίσω! Τόσο «ταξίδι», τόσοι «οδηγοί», τόσοι «οδικοί χάρτες», τόσοι «σταθμοί», κι όμως ακόμα στα ίδια και στα ίδια ξαναγυρνάμε!

Ενδεικτικά αναφέρω αποσπάσματα από τις πρώτες κουβέντες της ομάδας μας (Απόφαση Δημιουργίας), που εγκαινίασε, με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, δημόσιο διάλογο με τους πολίτες του τόπου μας:

– Φωνάζουν στο Μπόρσι: «Δεν έχουμε νερό, κι ας ζούμε δίπλα στο Φράγμα…» κλαίνε οι κάτοικοι εκεί, ΝΑΙ ΚΛΑΙΝΕ!!!: «Δε μπορούμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στις δραστηριότητές τους, ούτε καν σε γιατρό… δεν έχουμε ασφαλές οδικό δίκτυο… δεν έχουμε φως!!!»…,

-αγανακτούν στο Μαλίκι: «το νερό είναι μαύρο κι ανεπαρκές… το σχολείο ερήμωσε!!!»…,

-διαμαρτύρονται στο Νεοχώρι: «σκουπιδότοπος γίναμε…  άδειος τόπος μείναμε… μόνοι μας βάψαμε και σημαιοστολίσαμε για την 25η Μαρτίου…!!!)

Μάλιστα! Θα συμφωνήσετε λοιπόν, υποθέτω, μετά τις προηγούμενες αναφορές, ότι οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, είναι όντως «Ο τελευταίος σταθμός»! Ή που θα βάλουμε τέλος στην ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ, από όπου κι αν αυτή προέρχεται και όποιους κι αν αφορά, ή που θα Τελειώσουμε το Ταξίδι, με «Στάση», ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ που πριν 200 ή πριν 70 χρόνια ήμασταν, και Δυστυχώς ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ούτως ή άλλως!

Αλλά ο «Τελευταίος Σταθμός» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ που έχουν ήδη ΦΤΑΣΕΙ, άλλοι τόποι της Ελλάδας, άλλοι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής μας, άλλοι Άνθρωποι, “άλλες Ψυχές”, σε κάθε περίπτωση!

«Καιρός του Σπείρειν, καιρός του Θερίζειν», Αγαπητοί μου!

Ό,τι έσπειραν οι κρατούντες έως τώρα, νυν και τέως, ή και δήθεν «άλλοι», που όμως, «κάθονταν» έως πρόσφατα, σε καρέκλες που τους δόθηκαν από την υφιστάμενη Δημοτική αρχή,

ήρθε η ώρα ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ να έχουν την αξίωση να Θερίσουν!

Κι ό,τι Σπέρνουν οι Επιλογές ΌΛΩΝ ΜΑΣ, αυτό και θα Θερίσουμε!

Κι ό,τι Σπέρνουμε εμείς στην «Απόφαση Δημιουργίας», ΜΑΖΙ με ΕΣΑΣ,

αυτό και αξιώνουμε να Θερίσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΣ,

όταν με το καλό, φτάσουμε στον «Τελευταίο Σταθμό»!

Μέχρι τότε…

Ας ΜΗΝ αφήσουμε τις ψυχές μας να «μαραγκιάσουν» από τις «δημόσιες» αμαρτίες!

Αξίζει σε ΌΛΟΥΣ μας κάτι καλύτερο, σε Λόγια, σε Πράξεις, σε Πολιτικές Πρακτικές, σε κριτήρια Επιλογής Αιρετών!

Ο ”Τελευταίος σταθμός’, Είναι Προορισμός στο Μέλλον και

Συνειδητή Επιλογή!

ΌΧΙ Στάση, Επιστροφή ή Παραμονή σε αφετηρίες άλλων αιώνων και  

έμμεση ή άμεση Επιβολή!

Με Απόλυτη Αγωνία, Αγάπη & Σεβασμό για τον Τόπο μας,

& για Όλους εσάς,

Δρ. Γεωργία (Ζέτα) Ρωτίδη

Καθηγήτρια – Σύμβουλος, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την

«Απόφαση Δημιουργίας» του Γιώργου Παναγιωτόπουλου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot