FOLLOW US: facebook twitter

Οι εκδόσεις “Χάρτινοι Ήρωες” στηρίζουν τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας

Ημερομηνία: 17-10-2024 | Συντάκτης:

Δωρεά βιβλίων στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Το 1ο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου ανακοίνωσε την έναρξη των αιτήσεων για τη συμμετοχή μαθητών/τριών στους Ομίλους Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας που θα λειτουργήσουν στο σχολείο για το σχολικό έτος 2024-25. Ανάμεσά τους και ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας – Θεατρικού που απευθύνεται στις τάξεις Γ, Δ & Ε, και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 13:30-15:00, με υπεύθυνη την κα Σοφία Κατσή Πε06.

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της λειτουργίας του Ομίλου Φιλαναγνωσίας, ο εκδοτικός οίκος “Χάρτινοι Ήρωες” -αναπόσπαστο κομμάτι της Αέναον ΚοινΣΕπ– έκανε δωρεά των τεσσάρων παιδικών βιβλίων του στο 1ο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Η διευθύντρια των εκδόσεων και πρόεδρος της Αέναον ΚοινΣΕπ κα Ηρώ Ρήγα προσέφερε στην κα Σοφία Κατσή τα εξής βιβλία:

  1. “Το κοκοράκι που δεν ήθελε να γίνει κρασάτο”, του Νίκου Θεοδοσίου, σε εικονογράφηση Δημήτρη Κορδαλή.
  2. “Ο αχάριστος ψαράς” των Μαρίας Μπίρμπα & Ζέτας Αδαμοπούλου, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου.
  3. “Η Αρκέλλα στον καθρέφτη” της Γιώτας Σιπέτα,  σε εικονογράφηση Θέμι Φραγκοδημητρόπουλου.
  4. “Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας”, του Παναγιώτη  Γκαμούρα, σε εικονογράφηση Μαριλίνας Σκαρπέτα.

Η δωρεά περιλαμβάνει αυτά τα τέσσερα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παραμύθια, τα οποία έχουν επιλεγεί με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τη φαντασία των μαθητών, ενισχύοντας την αγάπη τους για το διάβασμα. Αυτά τα βιβλία είναι σχεδιασμένα να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία, καλλιεργώντας παράλληλα τις αξίες της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.

Η κα. Ηρώ Ρήγα και η Αέναον ΚοινΣΕπ, μέσα από την προσφορά τους, συνεχίζουν να στηρίζουν τη νέα γενιά, ενθαρρύνοντας τη φιλαναγνωσία και τον διάλογο γύρω από τις αξίες της εκπαίδευσης και του βιβλίου. Ο εκδοτικός οίκος “Χάρτινοι Ήρωες” είναι γνωστός για την παραγωγή ποιοτικών τίτλων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κα. Σοφία Κατσή με τη σειρά της αναπτύσσει το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του σχολείου, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα βιβλία και να καλλιεργήσουν την αναγνωστική τους συνείδηση. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αναγνωστικές δράσεις και συζητήσεις γύρω από τα βιβλία, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στην κατανόηση και την έκφραση.

Η επιλογή των μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν θα γίνει είτε με κλήρωση είτε με άλλες διαδικασίες επιλογής αιτιολογημένες από την υπεύθυνη του ομίλου με την έγκριση του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου.

Μέχρι το 20% όλων των θέσεων θα καλυφθεί από μαθητές/τριες άλλων σχολείων.

Για να υποβάλλετε αίτηση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου ή πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4VcQnomklblpKli9iizKEih2LmTsiOv9bihSbn8N3Xkt8fw/viewform

Προθεσμία αιτήσεων: έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 23:59

Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του Σχολείου μέσω: α) τηλεφώνου (2621033223, 2621180002), β) email (mail@1dim-pyrgou.ilei.sch.gr) και γ) τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://1dim-pyrgou.ilei.sch.gr/) (μενού “Επικοινωνία”).

Το 1ο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Αέναον ΚοινΣΕπ, τις εκδόσεις “Χάρτινοι Ήρωες” και την κα Ηρώ Ρήγα για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εκπαίδευση και την καλλιέργεια των μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot