FOLLOW US: facebook twitter

Οι δικηγόροι της Ηλείας γιόρτασαν τον προστάτης τους

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:
Ανήμερα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και διπλός εορτασμός στον Αγ. Νικόλαο Πύργου για την 39η επέτειο χειροτονίας του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού

Τον προστάτη των Δικαστικών και Νομικών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, γιόρτασε το Σάββατο ο νομικός κόσμος του Πύργου, στον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την μη διάδοση του κορονοϊού. Έτσι, το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας  κ. Γερμανού και του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, ενώ στο τέλος ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι εκ μέρους των Δικαστικών Ηλείας, του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και των εργαζομένων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Ηλείας.

Στην Θεία λειτουργία παρέστησαν πέραν του προέδρου Δ. Δημητρουλόπουλου, του Δ.Σ και των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, εισαγγελικών αρχών και εργαζομένων στο Πρωτοδικείου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Πύργου Ν. Κυριαζής και ο αντιδήμαρχος Πύργου Γ. Παπαδημητρίου που εκτός από αιρετοί είναι και νομικοί.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας ευχήθηκε τα δέοντα στους νομικούς του νομού μας και τόνισε ότι ως λειτουργοί της δικαιοσύνης οφείλουν να εφαρμόζουν τους κανόνες δικαίου, να υπερασπιζονται τις αρχές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους,  όπως ακριβώς ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης. Ακολούθησε μικρή δεξίωση από τα Δ.Σ. των εορταζομένων νομικών και δικαστικών φορέων, στο Επαρχείο.

Η 39η επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτη Ηλείας

Παράλληλα εορτάστηκε και η 39η επέτειος της χειροτονίας σε Επίσκοπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, που είναι και ο μακροβιότερος Επίσκοπος στο  Μητροπολιτικό θρόνο της Ηλείας, ο οποίος μέχρι σήμερα παρά το βάρος των χρόνων του και των προβλήματων υγείας, ακούραστα επιτελεί ένα πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο. Παράλληλα ο Μητροπολίτης Ηλείας, δίνει διαρκείς μάχες για τον τόπο μας, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι ήταν και μπροστάρης με θέσεις, στην σύσταση του Πανηλειακού Μετώπου με βασικότερο αίτημα την κατασκευή του δρόμου της Πατρών- Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος