FOLLOW US: facebook twitter

Οι δικηγόροι της Αμαλιάδας διακρίθηκαν και στο θεατρικό σανίδι!

Ημερομηνία: 03-06-2024 | Συντάκτης:

-Εντυπωσίασε η παράσταση «Το Έκτο Πάτωμα» από τη Θεατρική Ομάδα «ΘΥΜΕΛΗ»

-Λόγω κωλύματος οι παραστάσεις του Σαββατοκύριακου θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου  

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


«Αποκάλυψη» η νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου «ΘΥΜΕΛΗ», που έκανε το ντεμπούτο της στο σανίδι και κέρδισε το κοινό, βάζοντας γερά θεμέλια για το μέλλον.

Με τις δυο πρώτες παραστάσεις τα μέλη της Ομάδας χάρισαν δύο μοναδικές βραδιές, με το έργο «Το Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί, μοιράζοντας απλόχερα συναισθήματα, λέγοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους «ευχαριστώ» στους συμπολίτες τους για την αμέριστη στήριξή τους στην παραμονή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Αν και η «ΘΥΜΕΛΗ» μετρά μόλις τέσσερις μήνες ζωής, τα μέλη της Ομάδας που ανέβηκαν στη σκηνή έδειξαν στόφα ηθοποιού και δικαίως απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας που ήταν κατάμεστο από κόσμο, και το ίδιο έγινε και στην παράσταση της Παρασκευής. Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έκτακτου κωλύματος, ωστόσο θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:00 το βράδυ.

Στην πρεμιέρα, το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό για τη στήριξη και ζήτησε…την επιείκειά του για τους ηθοποιούς που πήραν το βάπτισμα του πυρός.

Τα μυστικά της επιτυχίας

Η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία, η διάθεση και το μεράκι των δικηγόρων, ήταν τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην επιτυχία.

Η γλυκιά, μουσική κωμωδία «Το Έκτο Πάτωμα» μετέφερε το κοινό σε έναν κόσμο ονειρικό, που ταυτίστηκε με πρόσωπα και καταστάσεις, μέσα από τις ερμηνείες και τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Γιατί, το έργο μπορεί να γράφτηκε πριν από 86 χρόνια, αποδείχτηκε όμως τόσο επίκαιρο και πολλοί  μέσα στους χαρακτήρες συνάντησαν κάποιο γνώριμο πρόσωπο και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και… τον ίδιο τους τον εαυτό.

Γιατί όλοι, έχουν δικαίωμα να εκφράζονται, να ονειρεύονται, να ζουν με όποιο τρόπο επιθυμούν…

Το έργο διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1930, στο έκτο πάτωμα μίας πολυκατοικίας, με πρωταγωνιστές τους ενοίκους του ορόφου, έναν ζωγράφο με την κουτσομπόλα σύζυγο του, μία ωραία “εύπιστη” κοπέλα, έναν λογιστή – λογοτέχνη μαζί με την κόρη του, έναν εργάτη, μία ονειροπαρμένη γιατρό – μουσικό και μια ανακατώστρα.

Μια κωμωδία καταστάσεων, όπου όλοι παίζουν, χάνουν, αλλά πάντα έχει ο ένας τον άλλο. 

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα μέλη της Ομάδας, είτε βρέθηκαν επί σκηνής είτε βοήθησαν στα παρασκήνια. Την Θεατρική Ομάδα στελεχώνουν οι δικηγόροι: Αγγελική Γάσπαρη, Ρούλα Γιόβα, Κατερίνα Γκουτζουρή, Διονύσης Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδόση, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Σωκράτης Καλύβας, Γιώτα Κυριαζή, Μαρία Μπίλια, Χρήστος Ξουρής, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, Μαγδαληνή Πλεμμένου, Τάσος Σμέρος και Φωτεινή Σταμούλια. Να σημειωθεί, ότι λόγω ξαφνικής ασθένειας, το ρόλο της Μαρίας Μπίλια παρουσίασε η δικηγόρος Βασιλική Τσέλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος