FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Χάρτινοι Ήρωες» τυπώνουν… «Μικροϊστορίες της στιγμής…»

Ημερομηνία: 08-06-2023 | Συντάκτης:

Παρουσίαση του βιβλίου της  Έστας Παπαγεωργίου, στις  10/6, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων


Μικρές ιστορίες στο άτοπο και το άχρονο

Μέσα από το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών «Χάρτινοι Ήρωες», που ξεπήδησε το 2022 από μια σύμπραξη από την Αέναον ΚοινΣΕπ, Το Εργαστήρι και το πολιτιστικό σωματείο Collectiva Artenativa, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός εκδοτικού οίκου που να αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων συγγραφέων, εικονογράφων και του έργου τους. Έτσι οι «Χάρτινοι Ήρωες» έρχονται αυτή τη φορά να συστήσουν στο κοινό της Ηλείας τις ομώνυμες εκδόσεις, παρουσιάζοντας το πρώτο συγγραφικό έργο της Έστας Παπαγεωργίου από τον Πύργο, με τίτλο «Μικροϊστορίες της στιγμής…», το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 20:00, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων, παρουσία της συγγραφέα. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γωγώ Ξενογιαννοπούλου (καθηγήτρια Κοινωνιολογίας), Χρήστος Κωνσταντόπουλος (δημοσιογράφος, οργανωτικός διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους) και η Ζωή Μπέκιου (μαθήτρια – ζιζάνιο), ενώ η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου θα κάνει ανάγνωση των διηγημάτων. Η βραδιά ντύνεται μουσικά με dj set από την dj Iro. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι «Μικροϊστορίες της στιγμής…» πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την ομώνυμη στήλη της συγγραφέα στην καθημερινή εφημερίδα «Πρωινή» της Ηλείας, την οποία υπέγραφε ως «Αστάθεια». Πρόλογο στη σειρά αυτή των χρονογραφημάτων έχει γράψει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, Νίκος Θεοδοσίου.

Πρόκειται για μικρά κείμενα -για μια ονειρική εποχή- που διαβάζονται απνευστί, σε μια σειρά από 37 γεγονότα και συμβάντα που συνδέονται αόρατα μεταξύ τους. Σ’ ένα φαντασιακό και άχρονο πλαίσιο, σε τόπους πραγματικούς ή συνθετικούς κινούνται οι χαραχτήρες -που συχνά συναντώνται στις αφηγήσεις- είτε σε ρεαλιστικά ή υπερβατικά σύμπαντα…

*Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΟΠΠ για την παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων.

Κάνετε like στη σελίδα Χάρτινοι Ήρωες στο FB για να ενημερώνεστε για τις εκδόσεις και τις εικαστικές δράσεις μας 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot