FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Χάρτινοι Ήρωες» παρουσιάζουν τα «Αστέρια»

Ημερομηνία: 06-06-2023 | Συντάκτης:

Παρουσίαση του βιβλίου της Νέλλης Γεωργούλια σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου

-Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 20:00, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων

Τί γίνεται όταν βρεθείς έξω από τον παράδεισό σου

και ελπίδα επιστροφής δεν υπάρχει;

Τα πουλιά έγιναν αστέρια

σε μια ιστορία με γεύση παραμυθιού

για να σε βοηθήσουν

να ταξιδέψεις ώς τη δική σου απάντηση.

Μέσα από το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών «Χάρτινοι Ήρωες», που ξεπήδησε το 2022 από μια σύμπραξη από την Αέναον ΚοινΣΕπ, Το Εργαστήρι και το πολιτιστικό σωματείο Collectiva Artenativa, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός εκδοτικού οίκου που να αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων συγγραφέων, εικονογράφων και του έργου τους. Έτσι οι «Χάρτινοι Ήρωες» έρχονται αυτή τη φορά να συστήσουν στο κοινό της Ηλείας τις ομώνυμες εκδόσεις, παρουσιάζοντας το πρώτο τους βιβλίο, Ηλείων μάλιστα δημιουργών.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 20:00, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Αστέρια», της Νέλλης Γεωργούλια, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, παρουσία των δύο δημιουργών. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Πρωινή» Ελένη Παπαδοπούλου και θα μιλήσει η φιλόλογος Κατερίνα Κουλοχέρα, ενώ αποσπάσματα θα αφηγηθεί η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου. Η βραδιά ντύνεται μουσικά με jazz επιλογές από την dj Iro.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας «η γραφή πάντα αποτελούσε για μένα όχι μόνο ένα πολύτιμο εργαλείο έκφρασης και δημιουργικότητας, αλλά και εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοανάπτυξης. Η ιστορία που θα παρουσιαστεί πραγματεύεται το διαχρονικό θέμα της διαχείρισης αλλαγών που αποτελούν αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Κάθε αλλαγή σημαίνει εγκατάλειψη μιας οικείας κατάστασης και υιοθέτηση μιας άλλης γραμμής πλεύσης που ενέχει σύγχυση, ανάληψη ευθύνης και προσπάθεια. Πρόκειται για μια ιστορία με παραμυθικά στοιχεία που απευθύνεται σε εφήβους αλλά και ενήλικους που ονειρεύονται και προσπαθούν για το καλύτερο. Με ανάλαφρο λόγο και με την όμορφη εικονογράφηση του κ. Νίκου Τουμαζάτου περιγράφονται με ευαισθησία όλες αυτές οι μεταβατικές φάσεις. »

*Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΟΠΠ για την παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων.

Κάνετε like στη σελίδα Χάρτινοι Ήρωες στο FB για να ενημερώνεστε για τις εκδόσεις και τις εικαστικές δράσεις μας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot