FOLLOW US: facebook twitter

Οι “άριστοι ”΄στη Βουλή νομιμοποίησαν το… φακελάκι!

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:

Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός


Ειδικευόμενος γιατρός έζησα το φακελάκι. Όχι αυτό, ‘το γιατρέ μου έμεινα ευχαριστημένος πάρε ένα φιλοδώρημα” αλλά το άλλο, που για να εισαχθείς και να χειρουργηθείς ,, κατά προτεραιότητα, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ [ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ] τη σειρά κάποιων άλλων, έδινες χρήματα στο γιατρό, το γνωστό φακελάκι.

Αυτή η επαίσχυντη πρακτική που ξεκίνησε από κάποιους μεγαλογιατρούς, έχει γίνει καθεστώς. Την τροφοδοτεί η πολιτική που δεν επανδρώνει τα δημόσια νοσοκομεία, με το αναγκαίο προσωπικό, δεν καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες και σχηματίζει μεγάλες λίστες αναμονής. Αυτές με την σειρά τους αναγκάζουν τους ασθενείς να προσφύγουν στη παρανομία,[ δωροδοκία- φακελάκι ]. Έτσι, οι έχοντες μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα και σωτήρια και οι μη έχοντες να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ [ το γιατρό ή το χάρο].

Έχουμε λοιπόν μία παρανομία [ φακελάκι- δωροδοκία] και μία αδικία[ οι έχοντες εξυπηρετούνται , οι μη έχοντες πεθαίνουν . Απόψε στη Βουλή οι άριστοι απέδωσαν δικαιοσύνη, έλυσαν το πρόβλημα . Με το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία νομιμοποίησαν το φακελάκι. Από τώρα , εάν έχεις χρήματα θα μπορείς χωρίς να ντρέπεσαι να δίνεις νομίμως το φακελάκι, να χειρουργηθείς έγκαιρα και κατά προτεραιότητα, παίρνοντας τη σειρά πολλών άλλων και ‘άσε το φτωχό στη μοίρα του’. Είναι η λογική της κυβέρνησης, περί δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοκρατίας.

Είναι η λογική της κυβέρνησης πως εννοεί την αξιολόγηση στους δημόσιους υπαλλήλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος