FOLLOW US: facebook twitter

Οι 4+1 παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό στον Πύργο

Ημερομηνία: 15-02-2024 | Συντάκτης:

-Η «Πρωινή» αποκαλύπτει τα σημεία στα οποία έχε επικεντρωθεί η νέα δημοτική αρχή Πύργου σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγους

-Στάθμευση, δίκυκλα και διπλοπαρκάρισμα οι προτεραιότητες του δημάρχου Στάθη Καννή

-«Όπλο» μας το νέο ΣΧΟΟΑΠ για να περιφρουρήσουμε τις αλλαγές που θα κάνουμε, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τέσσερις συν μία παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό του Πύργου σχεδιάζει η νέα δημοτική αρχή Πύργου, προκειμένου να περιορίσει την ανεξέλεγκτη στάθμευση και το «μποτιλιάρισμα» σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες της πόλης.

Η «Πρωινή» αποκαλύπτει σήμερα τα τέσσερα σημεία για τα οποία έχει ζητήσει προτάσεις από τους συγκοινωνιολόγους – μελετητές της κυκλοφοριακής μελέτης του 2011 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Στάθη Καννή, ο οποίος έχει δώσει εντολή προτεραιοποίησης της συγκεκριμένης παρέμβασης.

Το πρώτο σημείο είναι η διασταύρωση Μανωλοπούλου και Πατρών, η οποία αξιολογείται ως η κύρια αιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης.  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», εξετάζονται αρκετές λύσεις, όπως η δημιουργία ενός κόμβου είτε η λειτουργία «έξυπνων» φαναριών που θα προσαρμόζουν τους χρόνους στα σήματα ανάλογα με την κίνηση σε κάθε οδική αρτηρία.

Το δεύτερο σημείο είναι η συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και 28ης Οκτωβρίου, στο ύψος της Εφορίας, όπου συχνά διαπιστώνονται μεγάλες «ουρές» στα δύο φανάρια και κυρίως σε αυτό της Ρήγα Φεραίου, με συνέπεια την κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ώρες αιχμής.

Το τρίτο σημείο για το οποίο έχει ζητηθεί πρόταση διευθέτησης, είναι η οδός Ερυθρού Σταυρού σε σχέση με τις σιδηροδρομικές γραμμές που τη διασχίζουν και πώς μπορεί να βελτιωθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Το τέταρτο σημείο είναι η οδός Κοκκίνου ως το σημείο της διασταύρωσης με την οδό Μανωλοπούλου, όπου σχηματίζονται συχνά «ουρές» που δυσκολεύουν ενίοτε και τη διέλευση οχημάτων στην Οδό Τ. Πετροπούλου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκεί θα εξεταστεί κατά πόσον τα φανάρια στη διασταύρωση είναι λειτουργικά και για ποιες ώρες της ημέρας.

Στάθμευση, δίκυκλα και διπλοπαρκάρισμα

Ξεχωριστή περίπτωση μελέτης συνιστά η οδός Μανωλοπούλου, λόγω του υπέρμετρα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και του διπλοπαρκαρίσματος, που πλέον έχει γίνει… κανόνας. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και για την ανεξέλεγκτη διέλευση δικύκλων στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν πως ο  ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την Τροχαία Πύργου και τη Δημοτική Αστυνομία για τη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Εκτός από τις ρυθμίσεις στο κυκλοφοριακό, η νέα δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει την αναζήτηση αδόμητων οικοπέδων που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχουν ήδη εντοπιστεί ορισμένες περιπτώσεις, για τις οποίες έχει ζητηθεί η γνώμη των μελετητών και ήδη εξετάζονται το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η δυνατότητα άμεσης χρήσης τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μελετητές έχουν ήδη κάνει τις πρώτες αυτοψίες στα επίμαχα σημεία και έχουν καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση, προκειμένου να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις επίλυσης.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, με την έγκριση της μελέτης του Σχεδίου Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), ΣΧΟΟΑΠ, η δημοτική αρχή έχει πλέον στα χέρια της ένα «όπλο» νομιμότητας, διότι είναι καθορισμένες οι χρήσεις γης και ο χαρακτήρας του αστικού δικτύου, οπότε δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τις παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν.

«Με την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ είμαστε πλέον νομικά θωρακισμένοι και μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης, του διπλοπαρκαρίσματος και της δυσκολίας στη στάθμευση των οχημάτων. Εμείς παραδώσαμε ένα υπόμνημα με τις προτάσεις μας στους μελετητές και μόλις παραλάβουμε τις εισηγήσεις τους, θα προχωρήσουμε στις κατάλληλες παρεμβάσεις, τις οποίες έχουμε αποφασίσει να περιφρουρήσουμε για να έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος