FOLLOW US: facebook twitter

Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Ανοιχτό λιανεμπόριο με οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση

Ημερομηνία: 04-11-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Ψήφισμα και για την κατασκευή του δρόμου Πατρών- Πύργου- Καλό Νερό

Την ανάγκη οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διατηρώντας ανοιχτό το λιανεμπόριο, επισήμανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στη διάρκεια της συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για καίρια θέματα που έχουν προκύψει στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στον νέο πτωχευτικό κώδικα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις μικρές επιχειρήσεις καθώς και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πάνω σε αυτόν. Επίσης έκανε λόγο για την μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην ΑΑΔΕ και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία ώστε να μην βρεθούν οι συνάδελφοι στο χείλος του γκρεμού, για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και που χρήζουν βελτίωσης ώστε να στηριχθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις, για τον ακατάσχετο λογαριασμό και το αφορολόγητο και τόνισε για ακόμα μια φορά την σημασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και την επέκταση της έκπτωσης 40% στα ενοίκια μέχρι τέλος τους έτους με χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. αποφάσισε:

α) ότι το λιανεμπόριο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, διότι αποδεδειγμένα δεν υπάρχει μετάδοση του ιού από τα εμπορικά καταστήματα εφόσον τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,

β) ότι πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια στις ΜμΕ ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και να κατευνάσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνέπειες που έχουν προκύψει ως προς την εικόνα τους, την κεφαλαιακή τους επάρκεια και την συνολική τους αξία,

γ) να συσταθεί στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. γραφείο ενημέρωσης για θέματα σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα και οδηγό συμπλήρωσης της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την βοήθεια του οικονομικού και νομικού συμβούλου της Ο.Ε.ΕΣ.Π. και τέλος, να  εκδώσει ψήφισμα για την άμεση κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών –Πύργου – Τσακώνα – Καλό Νερό χωρίς άλλη καθυστέρηση και να παρθούν μέτρα πρόληψης μέχρι να ολοκληρωθεί ώστε να μην τίθεται άλλο σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολλά, αλλά η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι η αναζήτηση ρευστότητας. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει σχετική κυβερνητική  πρωτοβουλία για προσαρμογή του τραπεζικού συστήματος στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και να δοθεί ένεση ρευστότητας χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αυστηρά τραπεζικά κριτήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων