FOLLOW US: facebook twitter

Οδοντιατρικό Συνέδριο: «Ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη Οδοντιατρική»

Ημερομηνία: 17-10-2024 | Συντάκτης:

Ξεκινά σήμερα στην Ηλεία  η μεγάλη διοργάνωση του υψηλού επιπέδου 42ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στο νέο συνεδριακό  του Αλντεμάρ

  • «Το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στον Πύργο αποτελεί μεγάλο ορόσημο για την περιοχή μας και την οδοντιατρική κοινότητα της χώρας» επισημαίνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος

Με τους καλύτερους οιωνούς και με την παρουσία  όλου του οδοντιατρικού κόσμου, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην Ηλεία,  το μεγαλύτερο οδοντιατρικό συνέδριο της χώρας, μια υψηλού επιπέδου από κάθε άποψη επιστημονική διοργάνωση. Μιλάμε για  το 42ο  Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο,  που διοργανώνει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με  συνδιοργανωτή τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ALDEMAR OLYMPIAN VILLAGE από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2024, έχοντας ως κεντρικό θέμα  «Ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη Οδοντιατρική». Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί να αναπτύξουν στο Συνέδριο θέματα αιχμής, ενώ στο πρόγραμμα θα υπάρξουν εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια. Σημαντικό μέρος του επιστημονικού προγράμματος αποτελούν οι ελεύθερες ανακοινώσεις  ή οι επιτοίχιες  παρουσιάσεις και όπως συνηθίζεται οι καλύτερες ερευνητικές εργασίες θα βραβευθούν σε ειδική συνεδρία.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκος Γαλανόπουλος που έχει καταβάλει ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής τεράστια προσπάθεια για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Ηλεία, επισήμανε ότι το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στον Πύργο, ένα γεγονός που αποτελεί μεγάλο ορόσημο για την περιοχή μας και την οδοντιατρική κοινότητα της χώρας.

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου που πρόκειται να φιλοξενήσουμε αυτό το σημαντικό συνέδριο για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Αποτελεί για όλους εμάς τους οδοντιάτρους της Ηλείας, που χρόνια δίναμε το «παρών» στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, μια αναγνώριση της δουλειάς μας και της προσήλωσής μας στην επιστήμη και την αριστεία στον τομέα της Οδοντιατρικής. Πρόκειται συνάμα και για μια αναγνώριση της προόδου που συντελείται στην περιοχή μας ώστε να φτάσει στο σημείο να πληροί τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά και επιστημονικά συνέδρια της χώρας. Με υπερηφάνεια, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας είναι έτοιμος να υποδεχθεί εδώ, στον Πύργο και στην καρδιά της Ηλείας το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.

Οι απολύτως άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές ολοκαίνουργιου συνεδριακού κέντρου  στο Αλντεμάρ της Σκαφιδιάς, εγγυώνται τις καλύτερες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση των εργασιών του συνεδρίου μας σε ένα άνετο και παραγωγικό περιβάλλον. Είμαι βέβαιος πως η εξαιρετική δουλειά που λαμβάνει χώρα σε ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επαγγελματικό επίπεδο στη χώρας μας θα εγγυηθούν εν τέλει και την απόλυτη επιτυχία του 42ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου.»

Επίσης ο κ. Γαλανόπουλος επισήμανε ότι η Ηλεία, με την πλούσια ιστορία της, τους πανέμορφους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της και τη ζωντανή κοινότητα των κατοίκων της, αναδεικνύεται ως ένας ιδανικός τόπος για την επιστημονική ανταλλαγή, την επικοινωνία και τη δικτύωση. Προσφέρει όμως και μια ευκαιρία για την εξερεύνηση νέων προορισμών, την επίσκεψη σε μοναδικά μέρη και συνολικά τη διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων.

«Κάθε οδοντίατρος που θα επισκεφθεί την Ηλεία- αναφέρει ο κ. Γαλανόπουλος-  θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έναν τόπο όμορφο και συνάμα παραγνωρισμένο. Η Ηλεία είναι γνωστή για τις φυσικές ομορφιές της, τις παραθαλάσσιες περιοχές της και φυσικά, πάνω από όλα, για τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Πύργος, με την πλούσια ιστορία και κληρονομιά του, αποτελεί το κέντρο της Ηλείας. Η ιστορία της περιοχής αναδεικνύεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και τόσα άλλα αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή, από το Κάστρο Χλεμούτσι και την Αρχαία Ήλιδα, τα Λουτρά του Καϊάφα, ως τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και τους καταρράκτες της Νέδας στα νότια σύνορα του νομού με τη Μεσσηνία. Η ομορφιά της Ηλείας είναι ακόμα ανεξερεύνητη και έτοιμη να  γεμίσει τους φιλοξενούμενους συναδέλφους μας με ανεξίτηλες αναμνήσεις.»

Καταλήγοντας ο κ. Γαλανόπουλος επισημαίνει ότι το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο,  αντιπροσωπεύει κάθε χρονιά τη δέσμευσή του οδοντιατρικού κόσμου  να παραμένουν  πρωτοπόροι στην επιστήμη και την πρακτική της οδοντιατρικής. «Ο κλάδος της οδοντιατρικής αντιμετωπίζει σήμερα πολλές προκλήσεις, με βασικές την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και την ανάγκη για εξειδίκευση. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το συνέδριο θα αποτελέσει μια ευκαιρία για όλους μας να εμπνευστούμε, να μάθουμε και να συνεργαστούμε προς το κοινό μας όφελος και με στόχο να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς μας.»

Το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο αποτελεί την κορωνίδα των εκπαιδευτικών διαδικασιών της Ε.Ο.Ο.

Ο  πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας,  κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης επισημαίνει  από την πλευρά του ότι το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο αποτελεί την κορωνίδα των εκπαιδευτικών διαδικασιών της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. «Για περισσότερο από 40 χρόνια είναι το σημείο συνάντησης όλων των συνιστωσών του Οδοντιατρικού λειτουργήματος στην Ελλάδα, για εκπαίδευση, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, καθορισμό πολιτικών υγείας κλπ. Το 42ο ΠΟΣ αποτελεί ορόσημο καθώς αρχής γενομένης από το 2025 και με σύνθημα «η Οδοντιατρική Ομοσπονδία για τον Οδοντίατρο» τα ΠΟΣ θα διοργανώνονται ανά δύο χρόνια στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ενώ στις ενδιάμεσες χρονιές θα πραγματοποιούνται τρεις Περιφερειακές Σύνοδοι ανά έτος σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Αναφορικά με το θέμα του φετινού συνεδρίου ο κ. Δεβλιώτης σημειώνει πως “ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης φιλοδοξεί να εκφράσει το όραμά μας για τον κλάδο, που είναι η διαρκής εξέλιξη στην αιχμή της ψηφιακής επανάστασης, η προαγωγή της στοματικής υγείας και προφανώς η διαρκώς αυξανόμενη δυνατότητα πρόσβασης του πληθυσμού σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές περίθαλψης. Η πρόσβαση στην ενημέρωση και την τεχνολογική κατάρτιση κάθε οδοντιάτρου είναι υποχρέωση της Ε.Ο.Ο και της Πολιτείας προκειμένου οι Οδοντίατροι να προσφέρουν με το βέλτιστο τρόπο τις υπηρεσίες τους προς όφελος της δημόσιας υγείας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot