FOLLOW US: facebook twitter

Οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα: Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Ημερομηνία: 17-10-2024 | Συντάκτης:

Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση

«Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, σε βάρος της οδικής ασφάλειας και της ανάπτυξης της περιοχής». Αυτό είναι το θέμα επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Αλέξης Χαρίτσης, Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς.

Όπως διαπιστώνουμε μεγάλα έργα υποδομών παραμένουν στάσιμα, μεταξύ αυτών και ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Επιπλέον, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την Πατρών – Πύργου, τη στιγμή που χάθηκαν τρία χρόνια για ένα έργο που θα ήταν έτοιμο το 2023 αν δεν το σταματούσαν, που θα κοστίσει επιπλέον 114 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των «εθνικών εργολάβων» και που επιβαρύνει τους πολίτες με πανάκριβα διόδια.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «η σημασία του συγκεκριμένο οδικού έργου, που έχει μια μακρά ιστορία ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι συμβάσεις παραχώρησης πάλι με κυβερνήσεις της ΝΔ, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι αναμφισβήτητη. Πρωτίστως, όμως, είναι η οδική ασφάλεια που απαιτεί αναβάθμιση και βελτίωση προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα τροχαία δυστυχήματα και θύματα, όπως το τροχαίο που τον περασμένο Αύγουστο συγκλόνισε τις τοπικές κοινωνίες. Η κάκιστη κατάσταση του δρόμου που συνδέει σήμερα τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας είναι γνωστή σε όλους και προκαλεί την οργή των κατοίκων

Μετά τις παντελώς αόριστες υποσχέσεις του υπουργού ότι «επιδιώκει» να βρεθεί  χρηματοδότηση, η τύχη του έργου αγνοείται και γίνεται φανερό ότι δεν βρίσκεται καν στις προτεραιότητες του υπουργείου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό:

1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει και σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται σήμερα το εν λόγω έργο;
2. Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για το θέμα αυτό;

Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τους πολίτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας που κινητοποιούνται διεκδικώντας το αυτονόητο αλλά και όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, που πληρώνουν το τίμημα της αδράνειας και των επιλογών της σε βασικά έργα υποδομών που χρονίζουν.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot