FOLLOW US: facebook twitter

Ωδή στα «καλύτερά μας χρόνια»

Ημερομηνία: 16-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η μεγάλη έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης θα μπορούσε να είναι και ωδή στα -χαμένα- «καλύτερά μας χρόνια».

Ανεξαρτήτως ηλικιών και γενεών, το 63% των Ελλήνων λέει πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που άφησε την πιο έντονη σφραγίδα στη Μεταπολίτευση, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου αναδεικνύεται στην κορυφαία ηγετική προσωπικότητα της Μεταπολίτευσης

Σε αντιδιαστολή με το τότε, το σήμερα δείχνει μουντό και θολό. Το 70% θεωρεί μη δημοκρατικό το πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο που αναδεικνύει η έρευνα είναι η απώλεια της ευκαιρίας και της (ρεαλιστικής) υπόσχεσης ότι οι νεότερες γενιές μπορούν να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες. Αντί αυτής της προσδοκίας, στις ηλικίες 17 έως 27 ετών το 66% λέει πως ζει χειρότερα από τη γενιά των γονιών του.

Το εξήγησε απλά και καθαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρουσίαση της έρευνας. «Η πεποίθηση», είπε, «ότι είναι δυνατόν κάποιος να βελτιώσει θεαματικά την κοινωνική του θέση δεν είναι πλέον αυτονόητη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot