FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι σπουδαία διαφήμιση για την διπλωματία»

Ημερομηνία: 02-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο «πάρα πέντε», δεν έχει σηκώσει σκόνη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Βρετανία. Και μπορεί το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα ως θέμα εξωτερικής πολιτικής να είναι λιγότερο δημοφιλές από τη δύσκολη πραγματικότητα του Ηνωμένου Βασίλειου, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, ή από τα συνταξιοδοτικά ταμεία που καταρρέουν ή τον καλπάζοντα πληθωρισμό που ξεπερνάει το 10%, είναι όμως ένα θέμα που κερδίζει διαρκώς έδαφος στη δημόσια συζήτηση της Αγγλίας.

«Ήταν τόσο ασυνήθιστο, τόσο πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό που έκανε ο Σούνακ που οδήγησε το BBC να προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση», σχολιάζει Βρετανίδα δημοσιογράφος.

 Σε κάθε περίπτωση, η απροσδόκητη διπλωματική διαμάχη μεταξύ του Βρετανού και του Έλληνα πρωθυπουργού τραβάει την προσοχή. Ως αποτέλεσμα, το θέμα είχε μεγάλη απήχηση σε εθνικές εφημερίδες, τηλεοράσεις και ειδησεογραφικούς ιστοτόπους, ενώ και ο  πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Γουίλιαμ Χεγκ, ο οποίος είναι μέντορας του Σούνακ χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης «όχι σπουδαία διαφήμιση για τη διπλωματία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot