FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: «Όχι την ποινικοποίηση των αγώνων μας»

Ημερομηνία: 28-06-2024 | Συντάκτης:

Αγροτική κινητοποίηση σήμερα έξω από τα δικαστήρια του Πύργου στο νέο αγροτοδικείο

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Για μια ακόμα φορά, θα βρεθούν σήμερα στα δικαστήρια του Πύργου οι Ηλείοι αγρότες, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ποινικοποίηση των αγώνων τους, καθώς δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, Ο κ. Βομπίρης βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών που φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2022.

Η ΟΑΣΗ έχει  απευθύνει κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο να δώσει το παρών στην σημερινή κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, στις 09.00, “ενάντια στο αγροτοδικείο” για τις κινητοποιήσεις του 2022. Και αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη δικαστική περιπέτεια του Θ. Βομπίρη καθώς το Φεβρουάριο μαζί με άλλους αγρότες βρέθηκαν ξανά για το ίδιο θέμα ενώπιον  τότε του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας.

Και αιτήματα για τους πυρόπληκτους αγρότες

Οι αγρότες κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους ζητούν ακόμα και διεκδικούν αποζημιώσεις στο 100%  για τους πυρόπληκτους  αγροτοκτηνοτρόφους της Ηλείας και άμεσα μέτρα στήριξης τους από τις πυρκαγιές. Άλλωστε όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΑΣΗ στην ανακοίνωση- κάλεσμα που εξέδωσε « Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και εκατοντάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Δεν ήταν η πρώτη φορά δυστυχώς που ο λαός της περιοχής, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστροφικές πυρκαγιές, έρμαιο της εγκληματικής πολιτικής του κράτους που εφαρμόζεται στον τομέα της πυροπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης. Η κυβέρνηση την ΝΔ, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων», εκτίθεται μιας και με δικιά της ευθύνη, αλλά και συνολικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουμε περικοπές στην δασοπροστασία, υποστελέχωση και χωρίς αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.»

Για όλα τα παραπάνω ο αγροτικός κόσμος του νομού απαιτεί πλήρη αποζημίωση, άμεσο έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες αγρότες, άμεση αποστολή ζωοτροφών και πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες. Επίσης άμεσα μέτρα δασοπροστασίας με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και η απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Επιπλέον, σήμερα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες από κλιμάκια του ΔΣ της ΟΑΣΗ στις περιοχές του Δήμου Πύργου και τα χωριά Αλποχώρι, Μυρτιά, που επλήγησαν από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν αντίστοιχες περιοδείες στην Πηνεία, ώστε συνολικά να καταγραφεί η κατάσταση, αλλά και κυρίως να οργανωθεί η διεκδίκηση για όλα όσα έχουν ανάγκη οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα με τις περιοδείες η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει και συσκέψεις στα χωριά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος