FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: Κάλεσμα συμμετοχής στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

Ημερομηνία: 22-01-2024 | Συντάκτης:

Σήμερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ & την Τετάρτη με τα τρακτέρ στον Πύργο

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, στις νέες αγροτικές, απευθύνει η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με πρώτη την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα Δευτέρα 22 Γενάρη στις 10:30 και στην κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής την Τετάρτη 24 Γενάρη και ώρα 11 το πρωί στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου με τα αγροτικά μηχανήματα. 

Η ΟΑΣΗ καταγγέλλει την επιδίωξη της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει με κλήσεις για αγροτοδικεία πρωτοπόρους αγωνιστές του αγροτικού κινήματος του νομού, σε μια χρονιά καταστροφική στα πιο πολλα προϊόντα. Με μειωμένες παραγωγές σχεδόν σε όλα λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών όπως (ελιές, σταφίδα, αμπέλια κτλ) που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Ακόμη και στα προϊόντα που η τιμή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μειωμένη παραγωγή δεν αυξάνουν αλλά μειώνουν το εισόδημά μας.

“Ταυτόχρονα –όπως επισημαίνει η ΟΑΣΗ– και οι κτηνοτρόφοι σηκώνουν το δικό τους σταυρό αφού για την νέα γαλακτοκομική περίοδο οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες ενώ  έπαιρναν  το γάλα με ανοιχτή τιμή, πλέον έχουν ξεκινήσει την απαράδεκτη μείωση των τιμών του γάλακτος . Με την τακτική αυτή που ακολουθούν οι γαλακτοβιομηχανίες μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα την μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων. Ήδη αρκετοί κτηνοτρόφοι έχουν εγκαταλείψει τα κοπάδια τους. Την ίδια στιγμή η φέτα στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχει εκτιναχθεί στα 13 ευρώ το κιλό.Όλη αυτή η ζημιά στην παραγωγή μαζί με τις μειώσεις στις ενισχύσεις γίνονται τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολες συνθήκες με το αυξημένο κόστος παραγωγής, με νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε μέσα και εφόδια, με το κόστος της διαβίωσής μας συνολικά να παραμένει αβάσταχτο όπως και του υπόλοιπου λαού.”

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “Ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή μας είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τους συλλόγους μας και την ΟΑΣΗ, τον συντονισμένο αγώνα μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων” στηρίζοντας τα πάγια αιτήματά τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot