FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ: Παράταση σε τρία προγράμματα στην κοινωφελή εργασία – Πότε αναμένονται οι ΚΥΑ

Ημερομηνία: 23-10-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34665″ img_size=”full”][vc_column_text]Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένονται οι σχετικές ΚΥΑ για την τετράμηνη παράταση δύο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ από το Υπουργείο Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία σύμφωνα με πληροφορίες των Dikaiologitika News, ενώ εγκρίθηκε ήδη από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ η παράταση για άλλους 12 μήνες στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 4.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Ειδικότερα έχει ληφθεί ήδη η απόφαση για 4μηνη παράταση των δύο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία είναι:

– 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και
– το πρόγραμμα που αφορά 2.082 εργαζόμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής.

Για το πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας η πλειοψηφία των συμβάσεων λήγουν μέσα στον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τα Κέντρα Υποδοχής η πλειοψηφία των συμβάσεων έχει λήξει και οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας έχει ήδη αποχωρήσει από τον χώρο εργασίας τους. Για όσους εργαζόμενους έχουν λήξει οι συμβάσεις θα γίνει επανατοποθέτηση.

Και παράταση για 4000 θέσεις σε εργαζόμενους στα Νοσοκομεία – 32 σε Πύργο και Αμαλιάδα

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ η παράταση για άλλους 12 μήνες στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 4.000 εργαζόμενους . Ειδικότερα μετά την έγκριση από τον ΟΑΕΔ τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προχωρούν στην έκδοση ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων για έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

Η παράταση της Κοινωφελούς εργασίας στην Υγεία αφορά και 39 εργαζόμενους στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot