FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ: Νέες προσλήψεις για τους ανέργους ακόμη και μιας ημέρας

Ημερομηνία: 07-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο ΟΑΕΔ με νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει άμεσα θα χορηγεί επιδότηση του 50% του μικτού μισθού που θα δίδεται στους ωφελούμενους. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η πρόσκληση προς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να προχωρήσουν σε αιτήσεις συμμετοχής.

Μεταξύ των στόχων του προγράμματος, το οποίο θα είναι διάρκειας 18 μηνών, είναι ο επαναπατρισμός επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι θα είναι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ηλικίας έως 39 ετών. Για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους έχουν προβλεφθεί επιπλέον αποδοχές.

Οι απολαβές των επιλαχόντων για τους κατόχους πτυχίου θα είναι 1.200 ευρώ (600 εκ των οποίων θα δίδονται από τον ΟΑΕΔ), για τους κατόχους μεταπτυχιακού 1.400 ευρώ και για όσους διαθέτουν διδακτορικό 1.600 ευρώ μηνιαίως.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον πρέπει να δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης, στα υλικά κατασκευών, στις τεχνολογίες πληροφορικής ,στην εφοδιαστική αλυσίδα κλπ.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης έξι χιλιάδων (6.000) άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους δεκαπέντε (15) μήνες. Μετά τη λήξη των δεκαπέντε (15) μηνών η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον τρείς (3) μήνες.

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος