FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ευάγγελος Ζιάκας με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο: Ο πολίτης υπερήφανος και όχι αιχμάλωτος των κάθε είδους «παραγόντων»

Ημερομηνία: 10-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ζούμε στη εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο Δήμος μας δε μπορεί να παραμείνει θεατής αυτών των εξελίξεων και δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσω αυτών των τεχνολογιών.

Μεταξύ των πολλών ψηφιακών εργαλείων που μπορεί να αξιοποιήσει ένας Δήμος,  υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας ψηφιακής ενοποιημένης πλατφόρμας, εύχρηστης και κατανοητής για το μέσο πολίτη, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλούς, τόσο για τον Δήμο όσο και για τον πολίτη. Η Δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει ένα τέτοιο  δυνατό εργαλείο στα χέρια των δημοτών.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλει τα αιτήματα του, να έχει επικοινωνία με το Δήμο, να  παρακολουθεί την πορεία των αιτημάτων του και οι υπηρεσίες του Δήμου να τα  διαχειρίζονται και να τα επιλύουν άμεσα. Σπάει έτσι ο γόρδιος δεσμός της μικροπολιτικής και των «πελατειακών σχέσεων» με  τα πολιτικά πρόσωπα του Δήμου.

Ταυτόχρονα όμως  παρέχει στις υπηρεσίες του Δήμου μια απλή και ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εικόνα για την καταγραφή, παρακολούθηση και διεκπεραίωση των υπηρεσιακών αιτήσεων που προέρχονται από τον πολίτη. Όλα τα αιτήματα και το ιστορικό της εξέλιξής τους δύναται να είναι ορατά σε όλους, κάτι που ενισχύει τη διαφάνεια στη λειτουργία του δήμου.

Δε φοβόμαστε τη διαφάνεια, απεναντίας την επιδιώκουμε και την υπηρετούμε.

Άμεσα ο πολίτης μπορεί να ζητά και να λαμβάνει ηλεκτρονικά πλήθος δημοσίων εγγράφων, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο Δήμο. Έτσι περιορίζεται η  γραφειοκρατία, απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό και  αξιοποιώντας  τις νέες τεχνολογίες  βελτιώνεται  η  ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι για την ψηφιακή υποδομή των Δήμων υπάρχουν, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πιστεύω και πιστεύουμε ότι η ψηφιακή αυτοδιοίκηση είναι  ένα ρεαλιστικό σχέδιο που απαιτεί, τεχνογνωσία, καινοτόμα εργαλεία και πρακτικές, σκληρή δουλειά και, πάνω απ’ όλα, ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για το αύριο. Μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Παναγιωτόπουλο , θα τα καταφέρουμε.  Εμείς μπορούμε και θα το πράξουμε!!!

ΖΙΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Κάτω Παναγιάς – Κυλλήνης 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης,


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος