FOLLOW US: facebook twitter

Ο συγγραφέας του παραμυθιού «Σι Λόντε» επισκέφτηκε το 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου!

Ημερομηνία: 21-06-2024 | Συντάκτης:

Ρεπορτάζ: Νίκη Μιχαλοπούλου


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με χαρά φιλοξένησε, τον συγγραφέα, Μίλτο Πιστώφ, του βιβλίου «Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική». Μια ιστορία για το ταξίδι προς την αυτογνωσία μέσα από την μουσική!

Την περσινή χρονιά, η ομάδα δράσης της βιβλιοθήκης του 6ου Δημοτικού Σχολείου,διοργάνωσε μια ξεχωριστή παράσταση βασισμένη στο συγκεκριμένο παραμύθι. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου για δύο συνεχόμενες ημέρες με ήρωες τους μαθητές της Ε’ τάξης με συντονίστρια τη μουσικό του σχολείου, Χριστίνα Λυμπέρη και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, Ελένη Τσίμπρη και Αγγελική Συναδινού.

Φέτος, η ομάδα της βιβλιοθήκης προσκάλεσε τον συγγραφέα και ταλαντούχο μουσικό, Μίλτο Πιστώφ, με σκοπό να γνωρίσει τους πρωταγωνιστές της παράστασης, να αλληλεπιδράσει με τους μαθητές απαντώντας σε ερωτήσεις και παίζοντας μουσικά παιχνίδια μαζί τους. Ο συγγραφέας χάρηκε ιδιαίτερα παρακολουθώντας το βίντεο της παράστασης μαζί με τα παιδιά, συνομιλώντας μαζί τους και αναλύοντας βαθύτερα την ιστορία του παραμυθιού. Μάλιστα στο τέλος υπέγραψε και σχετικές αφιερώσεις στα βιβλία τους!

Οι μαθητές της έκτης -πλέον- τάξης δημιούργησαν όμορφες αναμνήσεις λίγο πριν «αποχαιρετίσουν» το δημοτικό τους σχολείο, γνωρίζοντας τον συγγραφέα του οποίου το έργο αγάπησαν, δραματοποίησαν και ανέλυσαν την περασμένη χρονιά.

Η ομάδα της βιβλιοθήκης, Αναγνωστοπούλου Μαρία, Λυμπέρη Χριστίνα, Αλεξανδροπούλου Γιώτα, Τσίμπρη Ελένη, Λουϊζίδου Έφη, Τσουράς Γιώργος, Βάρρας Κων/νος και ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κουσάβελος, δε σταματούν να στηρίζουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του βιβλίου, δίνοντας στα παιδιά νέα ερεθίσματα και εμπειρίες με βιωματικό χαρακτήρα.

Το σχολείο επισκέφτηκε και η περσινή διευθύντρια, Ελένη Κουνέλη, για να γνωρίσει τον ευχάριστο και ευγενικό συγγραφέα, Μίλτο Πιστώφ.

Το 6ο Δημοτικό σχολείου Πύργου ευχαριστεί το «Κτήμα Μπριντζίκη»για την χορηγία των κρασιών «Abellon» που προσφέρθηκαν στον συγγραφέα, καθώς και το ανθοπωλείο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΠΕΚΗΣ» για την όμορφη ανθοδέσμη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.

Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε.

Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.

Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot