FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος είμαστε εμείς: «Να αναθεωρήσει ο δήμος Πύργου την απόφασή του για το ΣΔΕ»

Ημερομηνία: 26-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με υπόμνημα προς τον Δήμο Πύργου εκφράζουν την διαμαρτυρία τους  ο σύλλογος των εκπαιδευτών και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου για την απόφαση του πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα μέτρα εκκένωσης σε περίπτωση φυσικής καταστροφής του σχολείου. Όπως υποστηρίζουν η απόφαση αυτή παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου,  απαξιώνει το έργο των εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. και μειώνει την αποτελεσματικότητα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Δημιουργεί πρόβλημα στην ασφάλεια και την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου καθώς θα πρέπει να παραμένει ανοιχτό σε ώρες μη λειτουργίας του. Μια απόφαση αχρείαστη διότι το σχολείο λειτουργεί απογευματινές ώρες και το πρόγραμμα του δεν συμπίπτει με τις ωράριο και τα πλάνα διαφυγής μεταξύ των  συστεγαζόμενων  Σχολείων.

Δυστυχώς αυτού του τύπου οι αποφάσεις δεν ξενίζουν πια κανέναν. Είναι γνωστή η τακτική της Δημοτικής Αρχής να θεσμοθετεί χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και χωρίς να ρωτά κανέναν. Μια νοοτροπία που μας πάει πίσω, δημιουργεί προβλήματα και πρέπει γρήγορα να περάσει στο περιθώριο.

Ζητάμε από το  Δήμο να αναθεωρήσει την απόφασή του και να βοηθήσει το έργο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.  Να αναδείξει το σημαντικό  έργο που γίνεται στο σχολείο και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας που έχουν εκπαιδευτικές ανάγκες να μη διστάσουν να εγγραφούν στο σχολείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος