FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος είμαστε εμείς: Ανοιχτή συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης

Ημερομηνία: 12-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75688″ img_size=”full”][vc_column_text]Κάλεσμα για ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή στις 7:30 στο Gotham Coffee, Drinks And Games που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας Πύργου έκαναν τα μέλη της κίνησης ενεργών πολιτών για το κοινοτικό συμβούλιο της πόλης «Ο Πύργος είμαστε εμείς». Στη συνέντευξη τύπου  ο δάσκαλος Σιδηροκαστρίτης Σπύρος ανέφερε ότι τα κοινοτικά συμβούλια αποτέλεσαν την αφορμή για να συναντηθούμε ενεργοί πολίτες που θέλουμε να δούμε την πόλη μας να αλλάζει. Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία και να τη φέρουμε πιο κοντά στα ζητήματα της πόλης που αφορούν τη ζωή μας. Από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα το Κοινοτικό Συμβούλιο θα έχει άποψη, θα καταθέτει προτάσεις και θα ασκεί κριτική σε λάθη ή παραλείψεις της Δημοτικής αρχής. Τόνισε ότι είναι στο χέρι του Δήμου να ετοιμάσει προτάσεις για την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης. Άμεσός στόχος πρέπει να είναι η ανακαίνιση του παλιού νοσοκομείου  έτσι ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί πανεπιστημιακές σχολές. Να κατατεθούν μελέτες για την  αναπαλαίωση ιστορικών κτιρίων όπως τα υπνωτήρια ΟΣΕ και μαζί με το πάρκο ΣΠΚ  και τις αποθήκες του ΑΣΟ να μετατραπούν σε ένα κέντρο για το παιδί, τον νέο άνθρωπο, την οικογένεια, τον πολιτισμό.

Η εργαζόμενη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μέλος του  Συλλόγου  Γονέων  & Κηδεμόνων  7ου Δημοτικού  Ασπασία Σταθοπούλου αναφέρθηκε σε δράσεις που μπορεί να συνδιοργανώσουν η Κοινότητα και οι ενεργοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πύργου για τη δημιουργία παιδικής θεατρικής σκηνής και τη διοργάνωση παιδικού καρναβαλιού στην πόλη. Τόνισε ότι ως ενεργοί πολίτες μπορούμε να αλλάξου τα πράγματα αρκεί να μην μείνουμε άλλο παθητικοί κριτές αυτών που συμβαίνουν γύρο μας.

Ο πνευμονολόγος Νίκος Χαροκόπος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πύργου και κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη  και στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό  των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και για τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάπτυξη  δομής ισότητας  φύλων και της εμφυλης ταυτότητας με σκοπό την ισότητα στην εργασία την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στην αναγκαιότητα ανάπτυξη δομών στήριξης ΑμεΑ παιδιών τόσο για επίκτητες όσο και για εκ γενετής  αναπηρίες  με  τμήματα εργοθεραπείας, λογοθεραπείας  και ημερησίας απασχόλησης για τις εργαζόμενες μητέρες. Καταγραφή άστεγων και μειονοτήτων (Ρομά) στο Δήμο Πύργου και ένταξη τους μέσω προγραμμάτων στο κοινωνικό ιστό του δήμο μας. Στην ανάπτυξη δομών για τα άτομα τρίτης ηλικίας και την ενδυνάμωση των δράσεων των ΚΑΠΗ Πύργου.

Ο Κρεοπώλης Απόστολος Μαλλιόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του αθλητισμού στην πόλη. Στις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου στίβου και του κλειστού, την επισκευή του Κούβελου και την μετατροπή της αγ. Βαρβάρας σε ένα αθλητικό πολυχώρο με πολλαπλές αθλητικές δραστηριότητες. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να δημιουργηθεί Αθλητικός Οργανισμός στον Δήμο, Διεύθυνση Σταδίου και νομικά πρόσωπα που αποστολή τους θα είναι η διοργάνωση δύο μεγάλων αθλητικών αγόνων κατά τους χειμερινούς μήνες εστί ώστε να ωφεληθεί και να τονωθεί ο αθλητισμούς και  η αγορά της πόλης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot