FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτος στην Ηλεία, πρώτος και στην Ιατρική Πατρών!

Ημερομηνία: 29-07-2022 | Συντάκτης:

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Πύργου μετά το «παράσημο» της διπλής πρωτιάς μιλά στην Πρωινή για την επιτυχία του

Δ. Κωνσταντόπουλος: « Αδημονώ να περάσω την πόρτα της Ιατρικής. Οι πρωτιές για μένα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το στόχο μου έβλεπα πάντα»

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Διπλή είναι σήμερα η χαρά και η ικανοποίηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, που ως μαθητής του 3ο ΓΕΛ Πύργου και υποψήφιος των Πανελλαδικών, «άδραξε» το όνειρο, έσπασε το «φράγμα» των 19.000 μορίων συγκεντρώνοντας 19350 μόρια που του χάρισαν την πρωτιά στην Ηλεία αλλά ταυτόχρονα και την πρωτιά στην Ιατρική Πατρών απ΄όλους τους υποψηφίους της χώρας!

Έτσι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία, είναι παράλληλα και ο πρώτος των πρώτων στην Ιατρική Πατρών και μάλιστα η Ιατρική Πατρών ήταν ο στόχος του και η πρώτη του προτίμηση όταν συνέταξε το μηχανογραφικό του.

Η πιο φυσιολογική ερώτηση λοιπόν που του κάναμε μόλις μάθαμε το σερί των πρώτων θέσεων, ήταν αν αυτό σημαίνει κάτι για τον ίδιο και αν το περίμενε. Με την σεμνότητα που φαίνεται να τον διακρίνει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος χωρίς περιστροφές, μας απαντά μιλώντας στην Πρωινή ότι « ναι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πέτυχα τον στόχο μου που ήταν η ιατρική Πατρών, αλλά η πρωτιά στην Σχολή δεν μπορώ να πω ότι μου λέει κάτι παραπάνω. Όποια θέση και να έπαιρνα, είτε εικοστός είτε εκατοστός η ικανοποίηση θα ήταν η ίδια, γιατί το όνειρό μου ήταν να μπω στην Ιατρική. Η σειρά δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα, με βάση την βαθμολογία μου περίμενα μια καλή θέση στην Ιατρική της Πάτρας που επέλεξα να σπουδάσω.. Σίγουρα λοιπόν δεν με αφήνει αδιάφορο η επιτυχία μου, νοιώθω ότι οι κόποι μου και οι προσπάθειες μου ανταμείβονται αλλά το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η αλλαγή που έρχεται στη ζωή μου. Ανυπομονώ να έρθει η ημέρα που θα περάσω ως φοιτητής την πόρτα της Ιατρικής και να αλλάξω σελίδα, γιατί είναι αυτό που ονειρευόμουνα. Να γίνω γιατρός και να έρθω πιο κοντά στο στόχο μου. Σίγουρα ο δρόμος από δω και πέρα δεν είναι εύκολος, όμως όταν κάνεις κάτι που αγαπάς ανοίγονται μπροστά σου νέοι ορίζοντες και κόσμοι που αδημονείς να κατακτήσεις».

Στην πρώτη μας συνέντευξη όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, ο Δημήτρης μου είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενδιαφέρει η έρευνα στην Ιατρική και τον ρωτάω αν τώρα που πήρε το πρώτο «βάπτισμα» συνεχίζει να σκέφτεται προς αυτήν την κατεύθυνση ή το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων έκανε κάποιες άλλες σκέψεις. «Θεωρώ ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δω τι πορεία θα χαράξω, θα πρέπει να ξεκινήσω πρώτα τις σπουδές, να ζυμωθώ μέσα στην ιατρική επιστήμη και από κει και πέρα… βλέποντας και κάνοντας!. Προς το παρόν μένω στην επίτευξη του στόχου μου, προσπαθώ αυτές τις στιγμές να απολαύσω την επιτυχία μου και όλα θα έρθουν με τον καιρό. Δεν βιάζομαι να κάνω σχέδια για το μέλλον».

Ο Δημήτρης, φοιτητής πλέον της Ιατρικής, με το «παράσημο» της διπλής πρωτιάς, κατασταλαγμένο και ώριμο παιδί, περιμένει πλέον όπως χιλιάδες άλλοι νέοι συμφοιτητές του, να ζήσει το δικό του όνειρο. Περισσότερο χαλαρός πλέον, αφού το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων είναι παρελθόν, μπορεί πια να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε όσα στερήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, την ανεμελιά, ,τα χόμπι του αλλά και στο πιάνο που όπως έχει δηλώσει δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει ακόμα και τώρα σπουδάζοντας πλέον στην Ιατρική.

Εμείς να του ευχηθούμε καλές σπουδές, μια καλή σταδιοδρομία όπως ο ίδιος την επιθυμεί και πάντα στη ζωή του να φέρνει πρωτιές με την αξία του…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος