FOLLOW US: facebook twitter

O Μ. Μπαλαούρας για στέγαση του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας: Στη Βουλή το ζήτημα της καθυστέρησης του έργου στον ΑΣΟ

Ημερομηνία: 17-12-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77094″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας έφερε στη Βουλή το ζήτημα της καθυστέρησης της υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας της 6ης Φεβρουαρίου 2018 στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, σχετικά με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και τη στέγασή του στο παλαιό σταφιδεργοστάσιο ΑΣΟ.

Ο Μ. Μπαλαούρας κατέθεσε «Αναφορά», προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά και τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη  την επιστολή του κ. Κωνσταντόπουλου, προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, καθώςκαι δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης Αθήνας και Ηλείας. Σε αυτά επισημαίνεται η γραφειοκρατική καθυστέρηση της υλοποίησης της εξαγγελίας του κ. Πρωθυπουργού και ζητείται η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας την απόφαση της Περιφέρειας Δ.Ε. να παραχωρήσει το σταφιδεργοστάσιο του AΣΟ στον Πύργο, προκειμένου να μετατραπεί σε έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ, είχε εξαγγείλει, πέρα από την εξασφαλισμένη σταθερή επιχορήγηση, και επιπλέον ενίσχυση8 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού στο κτίριο που παραχωρεί η Περιφέρεια.

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά που παρέστηστο Φεστιβάλ στις 07/12/2018, ανακοίνωσε ότι «θα δρομολογήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει το έργο, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης παραμένει σταθερή και έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματαπου ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός».

Να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις

«Ωστόσο», όπως αναφέρει ο Βουλευτής, «από την επιστολή του κ. Κωνσταντόπουλου, προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, καθώς και από τις ομιλίες των εκπρόσωπων του Φεστιβάλ και φορέων της Ηλείας που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, διαφαίνεται ανησυχία για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, μετά από δέκα μήνες που έχουν παρέλθει από την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού».

«Oι ανησυχίες  αφορούν», συνέχισε ο βουλευτής,«στη σύνταξη και υποβολή του τεχνικού δελτίου του έργου, στη μεταφορά της πίστωσης προς το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στην κατάρτιση χρονοδιαγράμματος, βάσει του οποίου θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και θα γίνουν οι δημοπρατήσεις του έργου».

Επιπλέον, ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι «με την παράδοση του έργου πρέπει να καταστεί σαφές ότι το κτίριο της ΑΣΟ θα χρησιμοποιείται για την μόνιμη φιλοξενία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, μέσω του ορισμού ως χρήστη του έργου της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, με βάση Προγραμματική Σύμβαση  που θα πρέπει να υπογραφεί, με το Υπουργείο Πολιτισμού  και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Ο Βουλευτής σημείωσε τέλος,ότι «το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας πουεισήλθε στο 21ο έτος της προσφοράς του, ενώ τα “τέκνα” του, η Camera Ζιζάνιο έκλεισε 18 χρόνια και το Olympia “CreativeIdeas” PitchingLab εισήλθε στο 1ο έτος του, έχει αποκτήσει ένα τεράστιο διεθνές κύρος».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot