Ο λόγος για το κάμπινγκ της Κουρούτας
Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός
Η ανακοίνωση, ότι το κάμπινγκ Κουρούτας. μισθώθηκε σε ιδιώτη, προκάλεσε πολλαπλά και διαφορετικά αισθήματα και αντιδράσεις. Πολλοί ήσαν αυτοί που εξοργίστηκα, θύμωσαν, σιχτίρισαν. Ήσαν όμως και αρκετοί που χάρηκαν, το είδαν με ανακούφιση.
Προσπάθησα να καταλάβω τους τελευταίους και πήρα απαντήσεις. Επιτέλους θα κάνουμε και κάνα μπάνιο εκεί. Θα γίνουν επενδύσεις. Θα δουλέψει κόσμος. Θα βοηθηθεί η οικονομία. . Φαινομενικά έχουν δίκιο. ΑΛΛΑ υπάρχει μιά πραγματικότητα γνωστή ή άγνωστη που λέει διαφορετικά πράγματα. Τα υπό εκμετάλλευση, στα όρια ενός δήμου ανήκουν πρωταρχικά στο δήμο. Μπάνιο στη λαική πλαζ του κάμπιγκ κάναμε ΠΑΝΤΑ και οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους λουόμενους ήσαν ΔΩΡΕΑΝ, ενώ στο εξής δεν θα είναι.
Οταν ο χώρος παραχωρήθηκε στο δήμο ήταν ένα ξερό κομμάτι γης, απόμερο και κάποιοι δήμαρχοι έκαναν τεράστιες ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, που θα μπορούσαν να γίνουν μεγαλύτερες εάν ο χωρος αποδιδόταν στο δήμο , και ακολούθησαν ιδιώτες δημιουργώντας οικισμό.Ηταν περίοδοι ,ανάλογα με τις δημοτικές αρχές., που λειτούργησε ΑΡΙΣΤΑ απέκτησε φήμη προσέλκυσε κόσμο[ κυρίως Πατρινοί ] και τόνωνε την τοπική οικονομία. Απέφερε μεγάλα έσοδα [ κυρίως επί Ν Κυπρούλη] στο δήμο. Απασχολούσε περί τα 15 άτομα[ ντόπιους] με ΙΚΑ και εφορία τις χρονιές που τα μεγαλύτερα κάμπιγκ παρουσίαζαν στο ΙΚΑ καταστάσεις με2-3 εργαζόμενους, συνεισφέροντας στη τοπική αλλά και στην οικονομία της χώρας.
Η κρυφή αλλά ουσιαστική πλευρά του ήταν η χαμηλού κόστους τιμολογιακή του πολιτική , που συγκρατούσε την άνοδο των τιμών από τις επιχειρήσεις στο περίγυρο του. Ήταν όμως ένα φιλέτο που από παλιά αρκετοί το ήθελαν για προσωπική τους εκμετάλλευση. Αυτούς εξυπηρετούσε η δημοτική πολιτική , της αδιαφορίας, του μαραζώματος, της υπενοικίασης, της απώλειας εσόδων, του ευτελισμού του στα μάτια των δημοτών. Δυστυχώς πέτυχαν και στη πορεία τα όποια οφέλη θα έχουμε από της ιδιωτική εκμετάλλευση του. ΘΑ είναι . ΠΟΣΟΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ μικρότερα. Έτσι φτωχαίνουμε επικροτώντας το.