FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δ. Κουτσούμπας την Κυριακή 19/01 στον Πύργο

Ημερομηνία: 13-01-2020 | Συντάκτης:
-Ο ΓΓ θα παρευρεθεί  στις 19 Ιανουαρίου στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης στο ιδιόκτητο νεοκλασικό του ΚΚΕ στην οδό Σινοπούλου

Την πόλη του Πύργου θα επισκεφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στα ιδιόκτητα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του κόμματος. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την επίσκεψη Κουτσούμπα ο γραμματέας της  Τ.Ε Ηλείας του ΚΚΕ Γιάννης Τεφάνης, επισήμανε ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν  στις 11 το πρωί στο αναγνωστήριο του ισογείου του κτιρίου στην οδό Σινοπούλου 41. Στην ίδια εκδήλωση μετά τα εγκαίνια θα αναγνωστεί το βιογραφικό από την ζωή και τη δράση του Αντώνη Αντωνακόπουλο και θα απαγγελθεί ένα του ποίημα.

Ο  Γιάννης Τεφάνης απηύθυνε κάλεσμα σε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί στα εγκαίνια που θα τιμήσει με την παρουσία του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και επισήμανε:  «Όπως είναι ευρέως γνωστό στην πόλη του Πύργου και ευρύτερα στο νομό Ηλείας αυτό το νεοκλασικό κτίριο το δώρισε στο ΚΚΕ η συναγωνίστρια Μπαλί Λουίζ Αντωνακοπούλου στην μνήμη του συζύγου της Αντώνη Αντωνακόπουλου για να αξιοποιηθεί από την τομεακή οργάνωση του ΚΚΕ ως ορμητήριο αγώνων. Επιπρόσθετα χάρισε την πλούσια βιβλιοθήκη του Αντώνη Αντωνακόπουλου η οποία από αποτελείται από 500 και πλέον βιβλία και συγγράμματα όπου θα βρίσκονται στο ισόγειο των γραφείων μας και θα μπορεί όποιος επιθυμεί να τα μελετήσει.. Απευθύνουμε κάλεσμα στο λαό του Πύργου και όλου του νομού να έρθει και να παρακολουθήσει την εκδήλωση και με αφορμή αυτή την εκδήλωση θέλουμε να συγκεντρώσουμε αρχειακό υλικό από την πολύχρονη δράση του ΚΚΕ και του Λαϊκού κινήματος στο νόμο έτσι ώστε να μπορούν ανά περιόδους να εκτίθενται στην βιβλιοθήκη και να γίνουν ευρέως γνωστά στο λαό και την νεολαία του νομού. Όποιος έχει τέτοιο αρχειακό υλικό από την ζωή και την δράση των προγόνων του ή άλλων αγωνιστών να μας το παραχωρήσει έτσι ώστε να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Ήδη μας έχει παραχωρήσει αρχειακό υλικό η οικογένειά του συντρόφου μας Αντώνη Αντωνακόπουλου και την ευχαριστούμε δημόσια γι’ αυτό”.

Τέλος ανέφερε ότι μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κτήμα Απολλώνιον στις Καρούτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος