FOLLOW US: facebook twitter

Ο Κώστας Πασχαλίδης πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους εδώ και 25 χρόνια


Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, εξελέγη ο Δρ Κώστας Πασχαλίδης,  επιμελητής αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και ερευνητής. Ο Κώστας Πασχαλίδης, όπως γράφει σε ανάρτησή του και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου,  είναι όμως και ένας από τους παλαιότερους και πιο ένθερμους φίλους της Ηλείας, πολύ γνωστός σε όλους μας. «Εδώ και 25 χρόνια είναι μέλος της οικογένειας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Υπεύθυνος του προγράμματος ξεναγήσεων των μελών των διεθνών κριτικών επιτροπών. Περισσότερα από 150 άτομα από δεκάδες χώρες απ’ όλο τον κόσμο, μιλούν γι’ αυτόν όταν συναντούνται σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ. Τον έχουν λατρέψει. Ο Κώστας, είναι επίσης τακτικό μέλος του Νεανικού Πλάνου

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα. Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο του Κλάους στην Πάτρα.

Από το 1992 ως σήμερα συμμετέχει χωρίς διακοπή σε ανασκαφές από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, ως τη Χαλκιδική.

Το επιστημονικό του έργο και τον χαρακτήρα του (ένα σπάνιο διαμάντι), τον γνωρίζουν οι συνάδελφοί του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot