FOLLOW US: facebook twitter

Ο Κώστας Νικολούτσος για το β’ γύρο των εκλογών

Ημερομηνία: 31-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με αφορμή τις ανακοινώσεις στήριξης στην παράταξη «Ανάσα» του Τάκη Αντωνακόπουλου, από τους επικεφαλής των συνδυασμών «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννη Αργυρόπουλου και «Έργο Πολιτών» Αντώνη Καράμπελα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Κώστας Νικολούτσος που θα αναμετρηθεί στον β’ γύρο της Κυριακής για το Δήμο Πύργου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες!

Ξεκινήσαμε την πορεία μας για την διοίκηση του Δήμου του Πύργου έχοντας σαν βασικές μας θέσεις την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, την ενσωμάτωση στην κοινωνία της πληροφορίας, το ψηφιακό μέλλον, την ανάπτυξη και την συνεργασία όλων, ανεξαιρέτως, των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας. Και κυρίως έχοντας κατά νου τα παιδιά και τους νέους μας.

Προετοιμαζόμαστε για την β΄Κυριακή με τις ίδιες ακριβώς θέσεις και απόψεις.Διότι για εμάς ο Δήμος αποτελεί στάση ζωής και όχι περιστασιακή σημαία ευκαιρίας. Όμως, η υπό μορφήν ορυμαγδού εξαγγελία της «συμπόρευσης» και «συστράτευσης» διαφόρων συνδυασμών υπό την αιγίδα της προσωρινά πλειοψηφήσασας παράταξης του κ.Τ.Αντωνακόπουλου μας οδηγεί στις παρακάτω σκέψεις και στα αναγκαία ερωτήματα:

* Ο «Κλεισθένης» πράγματι στοχεύει σε συγκλίσεις και συνεργασίες. Που πρόκειται, όμως, να γίνουν εκ των υστέρων, όταν δηλαδή θα έχει εκλεγεί, συγκληθεί και λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και όταν θα τίθενται επί τάπητος συγκεκριμένα θέματα.

Συγκλίσεις και εκ των προτέρων τεχνητά πλειοψηφικά αθροίσματα φαλκιδεύουν και υπονομεύουν τον «Κλεισθένη» και τον καταντούν «Προκρούστη».

* Η εκ των προτέρων γενική και αόριστη σύγκλιση – συνένωση – συμπόρευση, παραπέμπει ευθέως σε ωμή, νοσηρή, απολίτικη και προσωπικά συμφεροντολογική συναλλαγή.Διότι ο πολίτης, υπό το κράτος του «Κλεισθένη», ψήφισε μια όποια  παράταξη τιμώντας και εκτιμώντας τον αυτοτελή πολιτικό της λόγο και το πρόγραμμά της. Δεν ψήφισε τις προσωπικές επιλογές και συμφωνίες του κάθε «αρχηγού» της που γίνονται μυστικά την αμέσως επομένη (ή ενδεχομένως και την προηγούμενη) ημέρα. Εάν ο πολίτης ήθελε, θα ψήφιζε απ’ευθείας τον κ.Αντωνακόπουλο, χωρίς να χρειάζεται η «μεσιτεία» των κ.κ.Αργυρόπουλου και Καράμπελα.

* Η παραπάνω «μεσιτεία», ή «μεσολάβηση», δεν πείθει για το άδολο και αθώο της εκπόρευσής της εκ μέρους των λεγόμενων «ηγετών». Οι ερήμην του λαού συμφωνίες και ανταλλάγματα  προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό ήθος και την αξιοπρέπεια των απλών πολιτών, που σύρονται αγεληδόν πίσω από αυτές.

Αυτοί οι πολίτες θα ήθελαν τάχιστα να γνωρίζουν:

α) «Συμφωνήθηκαν» μήπως τα πρόσωπα που θα κατέχουν τις θέσεις των εμμίσθων αντιδημάρχωνστα πλαίσια αυτών των συμφωνιών;

β) «Συμφωνήθηκε» μήπως το πρόσωπο που θα κατέχει την Προεδρία της ΔΕΥΑΠ και των λοιπών Δημοτικών Επιχειρήσεων;

γ) «Συμφωνήθηκε» μήπως το πρόσωπο που θα κατέχει την θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου;

δ) «Συμφωνήθηκαν» μήπως τα πρόσωπα που θα κατέχουν τις θέσεις κλειδιά στο Δημοτικό Συμβούλιο (π.χ. έμμισθος Πρόεδρος κ.λ.π.;)

ε) «Συμφωνήθηκαν» μήπως τα πρόσωπα των νομικών συμβούλων του Δήμου;

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες!!

Η παράταξή μας δεν συμμετέχει ούτε θα συμμετέχει σε παρόμοιες συμφωνίες και συναλλαγές που γίνονται «πριν από εσάς για εσάς».

Δεν ταιριάζει στο ήθος, στο ύφος και στην δημοκρατική μας ευπρέπεια.

Δεν βλέπουμε την πολιτική ως επαγγελματικό βιοπορισμό, ούτε τον πολίτη ως εργαλείο για τα προσωπικά μας συμφέροντα.

Μέχρι την Κυριακή θα μας  δοθεί  η ευκαιρία να μιλήσουμε πιο ειδικά και συγκεκριμένα για αυτά και για πολλά άλλα θέματα.

Και θα αναδείξουμε ποιες είναι οι πραγματικές δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις που κάποιος ή κάποιοι τις επικαλούνται, μόνο και μόνο για να σας διχάσουν.

Και με την ευκαιρία: αλήθεια είναι άραγε πιο προοδευτική και δημοκρατική η στάση του κ.Αντωνακόπουλου έναντι αυτής του κ.Νικολούτσου; Οι πρόσφατες «συμπράξεις» του, που αλλοιώνουν και περιφρονούν την  θέληση των δημοτών του Πύργου μάλλον το αντίθετο διαμηνύουν.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες!!

Το αποτέλεσμα της β΄Κυριακής θα αποτελέσει ηχηρότατο ράπισμα  για εκείνους που τολμούν να συμπεριφέρονται στο λαό του Πύργου δίκην αγέλης ή κοπαδιού.

Όλοι «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» για μια μεγάλη και θριαμβευτική ΝΙΚΗ!!!

Για το συνδυασμό ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Κωνσταντίνος Νικολούτσος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος