FOLLOW US: facebook twitter

Ο κορονοϊός επέστρεψε

Ημερομηνία: 28-06-2024 | Συντάκτης:

-Αυξημένα κρούσματα στην Ηλεία, 14 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρή «κύμα» κορονοϊού έχει σηκωθεί σε όλη την Ελλάδα, το οποίο πιέζει αφόρητα τη λειτουργία και του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου εδώ και περίπου 20 μέρες.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά το Πάσχα, ενώ εδώ και μερικές ημέρες ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στο νοσοκομείο του Πύργου έχει φτάσει τους 14. Επιπλέον, τέσσερις ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα δεν άντεξαν την πίεση που άσκησε στο ανοσοποιητικό τους ο κορονοϊός, με συνέπεια να αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έχει θέσει το ιατρικό σε κατάσταση υψηλού βαθμού εγρήγορσης και ζητά την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης, προκειμένου να αποφύγει τη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό εντός του νοσοκομείου.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Σπύρος Πολίτης, τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού δεν έχουν σταματήσει να ισχύουν και επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρησή τους.

«Όλο αυτό το διάστημα, μέτρα όπως η διενέργεια τεστ για συνοδούς ασθενών ή η χρήση μάσκας μέσα στο νοσοκομείο και η απαγόρευση επισκεπτηρίου, δεν έχουν πάψει να ισχύουν. Ωστόσο, κάνουμε μια υπενθύμιση ότι τα μέτρα ισχύουν, για να μην υπάρξει χαλάρωση και εφησυχασμός. Ο κορονοϊός αυτήν την περίοδο πιέζει όλη τη χώρα και ήδη στο νοσοκομείο έχουμε μια απότομη αύξηση στις νοσηλείες, όταν για πολύ καιρό ήμασταν σταθερά στο μηδέν. Χρειάζεται προσοχή και να συμβουλευόμαστε τους γιατρούς, διότι η διασπορά του ιού πρέπει να αποτραπεί», τόνισε ο κ. Πολίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος