FOLLOW US: facebook twitter

Ο κατήφορος της διαιτησίας

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ηλειακή διαιτησία δέχτηκε φέτος το ηχηρότερο ράπισμα των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει πιο κάτω! Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δέχεται ραπίσματα στις παρειές και δεν υπάρχει αντίδραση! Η ΕΠΣ ως αρμόδια καθ’ ύλην δεν αντέδρασε. Ούτε θα αντιδράσει. Είναι αρχή της αυτή και δεν παρεκκλίνει! Δεν έχει διαιτητή στην Α΄ Εθνική ούτε στη Β΄ Εθνική κι έχει δύο νέους στη Γ΄ Εθνική!

 

Οι βοηθοί

Η ίδια κατάσταση και στους βοηθούς και χειρότερη. Δεν υπάρχει βοηθός στην Α΄ Εθνική. Υπάρχει ένας στη Β΄ Εθνική και 6 στη Γ΄ Εθνική, ανάμεσα στους οποίους και ο Άγγελος Πήττας, που σε δύο χρόνια έπεσε από τη Σούπερ Λιγκ στην κατώτερη κατηγορία χωρίς αποχρώντα λόγο! Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ανισότητας και της αδικίας, η Γ΄ Εθνική έχει 237 βοηθούς! Υπάρχει και μια βοηθός η Ιωάννα Βασιλοπούλου στη Β΄ Εθνική!

 

Οι παρατηρητές

Ούτε λόγος να γίνεται για παρατηρητή στη Σούπερ Λίγκα. Ούτε για δείγμα. Στη Β΄ Εθνική είχαμε θεαματική αλλαγή. Αντί του Στέλιου Κυριακάκη (Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Ηλείας), μπήκε ο Παναγιώτης Σταθόπουλος που ανέβηκε από τη Γ΄ Εθνική. Παράλληλα, φαγώθηκε  ο Αντώνης Καραγιάννης  επί χρόνια στην κατηγορία, έμπειρος και άνθρωπος της ΕΠΣΗ.

Στην κατηγορία έμειναν (κατά αλφαβητική σειρά) οι Βασιλάκης, Γιαννόπουλος,  Κυριακάκης, Ρουμπάνης.

Στους εθνικούς εκπαιδευτές δεν υπάρχει κανείς. Φιγουράρει μόνον ο Μάνθος που είναι Αχαΐας, αλλά οι άσχετοι τον αναφέρουν στην Ηλεία. Το καταλάβατε τι έχουν κάνει οι άνθρωποι; Με τις ευχές και καμία αντίδραση από την ΕΠΣ Ηλείας, που είναι η μόνη αρμόδια να αντιδράσει. Τουλάχιστον ο Σύνδεσμος Διαιτητών (που δεν είναι μέλη του οι ως άνω διαιτητές) τους τα είπε δια στόματος Σπύρου Βασιλείου.

 

Η ευθύνη της ΕΠΣ

Βαριά είναι η ευθύνη της ΕΠΣ και της Επιτροπής Διαιτησίας. Όλο φρου-φρου κι αρώματα. Να βολευτούμε εμείς κι ας καούν οι υπόλοιποι. Έπειτα στους παρατηρητές υπάρχει ιεραρχία και δεν καταπατάται αυτή. Σου τρώνε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας και πέρα βρέχει!

Ο Περέιρα έφυγε και μας άφησε το στίγμα του. Ο εχθρός της ηλειακής διαιτησίας. Αυτός και οι συνεργάτες του. Έφαγαν τον Μαρκαντωνάτο, έφαγαν τον Πήττα, έφαγαν τον Σταυρόπουλο κι ούτε τους ένοιαξε. Ο κάθε πρόεδρος της ΕΠΣ έκανε το κομμάτι του. Έβαλαν τους δικούς τους. Ο Περέιρα και οι συνεργάτες του (Καλύβας, Κουκουλάκης, Ιωσηφόγλου). Γίνανε κουμανταδόροι με τις ευχές της ΕΠΟ της εξυγίανσης.

Μεγάλες οι ευθύνες του Άρη Κουλούρη και των συν αυτώ. Θέλω εδώ να προσθέσω άλλο ένα όνομα παράγοντα της ΕΠΣ για τον οποίο πολλά θρυλούνται αλλά τα στοιχεία μου δεν είναι αρκετά.

Η Διαιτησία δέχτηκε ραπίσματα, αλλά είναι συνηθισμένη η Διοίκηση της ΕΠΣΗ εδώ και χρόνια. Δεν τους νοιάζει. Ξέρουν μόνο να παρακαλάνε τον Γιώργο Καραβίδα, να συνεχίσει τη διαιτησία. Βλέπουν ότι έμειναν «ξεκάρφωτοι» αφού σταμάτησε και ο Μαρκαντωνάτος! Ας βλέπουν τα κατορθώματά τους. Τώρα τους ενδιαφέρουν μόνον οι εκλογές του Φλεβάρη. Γι’ αυτό όπου γίνεται αγιασμός τρέχουν πρώτοι. Όμως ο κ. Νικολακόπουλος διαχώρισε τη θέση του. Μένει η μεγάλη προσφορά του ως χορηγός.

Κι επειδή ήρθε ο καιρός, το «Ανοιχτό Γήπεδο» ξεκινάει από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου…

Παύλος Κ. Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος