FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην «Πρωινή»

Ημερομηνία: 14-02-2025 | Συντάκτης:

«Απόλυτη προτεραιότητά μου το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας»

Το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας, το οποίο  συνδέεται συνολικά με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, χαρακτηρίζει ως απόλυτη προτεραιότητα ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε  αποκλειστική συνέντευξή του στην εφ. «Πρωινή».

Ο κ. Νικολακόπουλος χαρακτηρίζει μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε το κυβερνητικό πόστο σε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό υπουργείο,  όπου  ξεκίνησε από την πρώτη μέρα τη σκληρή δουλειά, ενώ όσον αφορά την Ηλεία επισημαίνει πως η Διεύθυνση Αστυνομίας  ενισχύθηκε το προηγούμενο έτος με ικανό αριθμό στελεχών, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, κάτι που θα γίνει και για το 2025

Επίσης αναφέρει την για πρώτη φορά ίδρυση γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Δ.Α. Ηλείας με σημαντικά αποτελέσματα ήδη, καθώς αυτούς τους 7 μήνες λειτουργίας η Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνολικά 320 περιστατικά, υπήρξαν 131 συλλήψεις και πολλά θύματα ενεργοποίησαν την εφαρμογή του «Panic Button» και οδηγήθηκαν με ασφάλεια από την ΕΛ.ΑΣ, σε «Safe House» και άλλες δομές της περιοχής.

Παράλληλα στη συνέντευξη στην «Π»  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επικαιροποίηση των μελετών για τον δρόμο Πύργου – Καλού Νερού – Τσακώνας, εκφράζοντας συγχρόνως την ανάγκη ύπαρξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, κυρίως μέσα από την ίδρυση σχολής Αθλητισμού και Ολυμπισμού, με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα.

Εξάλλου αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία Σοφρωνιστικού Καταστήματος στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, που είχε ξεκινήσει αρχικά από τον αείμνηστο Θανάση Κανελλόπουλο, ο κ. Νικολακόπουλος  τονίζει πως περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του υπουργείου για ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα, ειδικά τώρα πια που το αποδέχεται ως αίτημα το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας.

Το βάρος της ευθύνης

Η συνέντευξη του Υφυπουργού  Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

Βρίσκεστε σε ένα νευραλγικό Υπουργείο με πολλά καθήκοντα και υποχρεώσεις. Πόσο δύσκολο είναι για έναν σχετικά νέο στην πολιτική ν’ ανταποκριθεί στο απαιτητικό έργο  της προστασίας του πολίτη;

Όταν πριν ακριβώς ένα χρόνο, μου έκανε την τιμή ο Πρωθυπουργός να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αισθάνθηκα αυτομάτως το βάρος της ευθύνης και την ανάγκη της προσφοράς, σε ένα νευραλγικό και ιδιαιτέρως απαιτητικό Υπουργείο, που συνδέεται άμεσα με την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στην κοινωνία. Για τη δική μου ιδιοσυγκρασία, τον τρόπο σκέψης, αλλά και δράσης τα προηγούμενα χρόνια ως Βουλευτή Ηλείας, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον νομό μας, δεν πέρασε σε καμία περίπτωση από το μυαλό μου, το πόσα χρόνια βρίσκομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή, μιας και σας θυμίζω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχα ενεργά και στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντιθέτως, γνώριζα εξαρχής τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω και ξεκίνησα από την πρώτη μέρα τη σκληρή δουλειά, με στόχο την παραγωγή αποτελεσματικού έργου που θα έχει ως τελικούς αποδέκτες τους πολίτες.

Που πιστεύετε ότι θα πρέπει η πολιτεία να επικεντρώσει τις δράσεις της όσον αφορά την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο εξαιτίας και της βίας κατά των γυναικών;

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα διαχρονικό ζήτημα, με βαθιές κοινωνικές «ρίζες» και προεκτάσεις, που δυστυχώς δεν είναι μόνο Εθνικό, αλλά λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις. Στη χώρα μας, και τα προηγούμενα χρόνια το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας βρισκόταν σε έξαρση, αλλά η διαφορά με τον τελευταίο χρόνο είναι, ότι μέσα από ένα συνεκτικό και άκρως αποτελεσματικό πλέγμα παρεμβάσεων που ξεδιπλώσαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κερδίζουμε ένα μεγάλο στοίχημα. Τα θύματα μιλάνε, υποδεικνύουν τον θύτη τους και πλέον δομείται μία σχέση εμπιστοσύνης με την ΕΛ.ΑΣ., όπου πάνω σε αυτή τη σχέση οφείλουμε να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά. Σας θυμίζω ότι και στην Ηλεία, είχαμε για πρώτη φορά την ίδρυση γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Δ.Α. Ηλείας με σημαντικά αποτελέσματα ήδη, καθώς αυτούς τους 7 μήνες λειτουργίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνολικά 320 περιστατικά, είχαμε 131 συλλήψεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 42 θύματα ενεργοποίησαν την εφαρμογή του «Panic Button», και 5 γυναίκες οδηγήθηκαν με ασφάλεια από την ΕΛ.ΑΣ σε «Safe House» και άλλες δομές της περιοχής. Την ίδια αποτελεσματικότητα έχουμε και σε γενικότερα φαινόμενα εγκληματικότητας, ενώ όπως έχει πει κατ’ επανάληψη ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ανοχή στην ανομία και κάθε είδους παραβατικότητα. Παρόλ’ αυτά, όταν μιλάμε για θέματα που απειλούν ευθέως την ασφάλεια των πολιτών, δεν χωρούν αυταρέσκειες και εφησυχασμοί. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στην Ηλεία

Στην Ηλεία ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα και ελλείψεις  που παρουσιάζει  η Ελληνική Αστυνομία και πως αυτά αντιμετωπίζονται; 

Και στην Ηλεία, έχουν γίνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την ενίσχυση της αστυνόμευσης, αλλά και τη στήριξη του έργου των στελεχών. Να ξεκινήσω από τις υποδομές. Τα προηγούμενα χρόνια επισκέφθηκα όλα τα Α.Τ. του νομού μας και διαπίστωσα ότι στην πλειοψηφία τους, δεν ήταν αυτά που ανταποκρίνονται στο έργο που προσφέρουν οι αστυνομικοί και σε αυτό που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Από τότε ξεκίνησα μία μεγάλη προσπάθεια, στην οποία βρήκα πολλούς και σημαντικούς αρωγούς. Με τη σημαντική συμβολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πρόσφατα είχαμε τα εγκαίνια ενός νέου, υπερσύγχρονου Α.Τ. στην Ανδραβίδα, το οποίο δεν θα είναι το τελευταίο για τον νομό. Στην Αρχαία Ολυμπία ήδη υπάρχει ανάδοχος που περιμένουμε να ανταποκριθεί, στα Κρέστενα γίνονται εργασίες στο παλιό Ειρηνοδικείο και σύντομα θα κάνουμε νέα εγκαίνια, στη Ζαχάρω έγιναν κάποιες εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας των συμπολιτών μας Α.με.Α, στη Βάρδα ξεκινήσαμε ανάλογες διαδικασίες με το Δήμαρχο και στο Δήμο Ήλιδας έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να κατασκευάσουμε νέο αστυνομικό μέγαρο. Όσον αφορά την ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό, να σας ενημερώσω ότι κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του 2024, η ΔΑ Ηλείας ενισχύθηκε με ικανό αριθμό στελεχών, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, κάτι που θα γίνει και για το 2025, ενώ και σε επίπεδο δοκίμων αστυνομικών είχαμε επίσης σημαντική ενίσχυση, με αριθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Οι παρεμβάσεις μας έχουν μεν στο επίκεντρο την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών που παρατηρούνται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα σύνορα μας, αλλά πλέον με την πρόσληψη και των ειδικών φρουρών που θα κατευθυνθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και των Συνοριοφυλάκων, πολλά στελέχη θα παραμείνουν στην Περιφέρεια, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στο πλευρό των πολιτών εκεί και θα μειωθεί η ανάγκη για το προσωρινό μέτρο των αποσπάσεων.

Προτεραιότητα το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας

Υπηρετείτε από ένα σημαντικό πόστο το Νομό μας, κάνοντας πολύ συχνά παρεμβάσεις και καίριες τοποθετήσεις για σοβαρά ζητήματα που τον αφορούν. Για το νέο έτος ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί όσον αφορά  ζητήματα πρωταρχικής σημασίας  για την  Ηλεία;

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν σταμάτησα στιγμή να αναδεικνύω ζητήματα που απασχολούν την Ηλεία και κυρίως να παλεύω για την εξεύρεση άμεσων και οριστικών λύσεων. Έχω προκαλέσει πολλές συναντήσεις εργασίας με αρμόδιους Υπουργούς, μέσα από τις οποίες έχουν υπάρξει σημαντικά και απτά αποτελέσματα. Πρέπει να κινηθούμε με σχέδιο και για αυτό θα περιέγραφα ως απόλυτη προτεραιότητα το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας, καθώς συνδέεται συνολικά με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, και για το οποίο οφείλουμε να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα. Ξέρω ότι για αυτό έχει προσωπικό ενδιαφέρον και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα έρθει για να ανακοινώσει συγκεκριμένα πράγματα. Θεωρώ πολύ σημαντική την ύπαρξη ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, με κυρίαρχο το εμβληματικό έργο Πάτρα-Πύργος και μία σειρά από άλλα. Εκτός από το έργο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, πρέπει να στοχεύσουμε και στην δημιουργία ενός παραλιακού δρόμου που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας, για το οποίο προχωρά και ο Ειδικός Πολεοδομικός Σχεδιασμό. Επιπλέον, είναι αδήριτη ανάγκη να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ηλεία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Καϊάφα και της νότιας Ηλείας που έχει μείνει πίσω για χρόνια. Πρέπει να κινηθούμε και για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, μέσα από την στήριξη της παραγωγής, την σωστή διαχείριση των υδάτων, αλλά και σημαντικά έργα υπογειοποίησης και των υπολοίπων αρδευτικών δικτύων, πέραν αυτού της Γαστούνης που έχει ήδη ξεκινήσει. Επιβάλλεται τέλος, να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η σπουδαιότητα της Αρχαίας Ολυμπίας, τόσο μέσα από την κατασκευή αθλητικού κέντρου, ως η γη που «γέννησε» το αθλητικό ιδεώδες, όσο και ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου, που θα αναβαθμίσει την περιοχή συνολικά. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι ξέρει να ακούει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, και εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια, με τελικό στόχο να καταστήσουμε την Ηλεία  «πρωταγωνίστρια».

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επικαιροποίηση των μελετών

Απ’ ότι φαίνεται το ζωτικής σημασίας έργο Πάτρα-Πύργος ολοκληρώνεται μέσα στο τρέχον έτος, αλλά οι εκκρεμότητες παραμένουν όσον αφορά το τμήμα προς Αρχ. Ολυμπία και προς Κ. Νερό και Τσακώνα. Είστε αισιόδοξος όσον αφορά την υλοποίηση αυτών των δύο πολύ σημαντικών οδικών τμημάτων;

Πράγματι, το πλέον εμβληματικό έργο μέσα από το οποίο θα αναβαθμιστεί αναμφίβολα η ποιότητα των μετακινήσεων στη Δυτική Ελλάδα, σε επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς, εξοικονόμησης χρόνου και κυρίως ασφαλών μετακινήσεων, δεν είναι άλλο από τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος. Το νερό έχει μπει πια στο αυλάκι όσον αφορά την τελική παράδοση του έργου, ενώ μετά και την πρόσφατη συνάντησή μου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα, μπορώ να ενημερώσω υπεύθυνα τους συμπολίτες μου στην Ηλεία για τα εξής σημαντικά. Τα 65χλμ θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2025 και το υπόλοιπο τμήμα των 10χλμ που αφορά την έξοδο μετά την Πάτρα επί της Εθνικής Οδού, θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του έτους. Επίσης, θα προχωρήσουν και τα έργα για τις συνδετήριες οδούς με διάφορες περιοχές και ειδικότερα με τον Άραξο, την Κυλλήνη, τη Γαστούνη, την Αμαλιάδα και τον Πύργο, καθώς εξασφαλίστηκαν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις, ενώ ξεκινά και η διαδικασία για την επέκταση των επόμενων 13χλμ του δρόμου προς την Αρχαία Ολυμπία, που ουσιαστικά θα φτάσει μέχρι τον κόμβο του Αλφειού, για το οποίο αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ για την ένταξη του τμήματος στην παραχώρηση, σε συνεργασία πάντα με τον παραχωρησιούχο, ώστε να έρθει το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση. Αξίζει να σημειώσω, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παράλληλα με το Πάτρα – Πύργος, ζήτησε την επικαιροποίηση των μελετών για τον δρόμο Πύργου – Καλού Νερού – Τσακώνας, κάτι που πλέον αποτελεί πραγματικότητα, καθώς βρισκόμαστε στη φάση της επιλογής και της εξασφάλισης των ποσών που απαιτούνται. Να σημειώσουμε, ότι από τότε που είχαμε την ακύρωση των προηγούμενων μελετών για το συγκεκριμένο τμήμα των 6 χιλιομέτρων στην περιοχή του Καιάφα, το 2008 από το ΣτΕ, καμία Κυβέρνηση, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε ασφαλώς του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προχώρησε σε επικαιροποίηση των μελετών. Κάτι που έκανε ο Πρωθυπουργός από τότε που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Πάτρα – Πύργος.  Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να εκτελεστεί το έργο αφού επιλεγεί τελικά η κατάλληλη χάραξη και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ο τρόπος υλοποίησης.

Πιστεύω στην ανάγκη ύπαρξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα  που παρουσιάζουν στασιμότητα, όπως λ.χ. οι σχολές ΑΕΙ, που ωστόσο  αποτελούν πάγιο αίτημα των πολιτών του Νομού.  Βλέπετε να έχουμε σύντομα εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό, μετά και την έλευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων;

Αναμφίβολα, η πρόοδος ενός τόπου αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που αναδεικνύει τα ζητήματα παιδείας, αλλά και τις εκπαιδευτικές δομές που φιλοξενεί. Η Ηλεία αποτελεί έναν δυναμικό και παραγωγικό νομό, που προσφέρει πολλά στον πρωτογενή αγροτικό τομέα της χώρας και όχι μόνο, ενώ μέσα από την ίδρυση Πανεπιστημιακών σχολών που συνδέονται με την επαγγελματική κατάρτιση, την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό, θα μπορούσαμε να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, προς όφελος των νέων μας και κατ’ επέκταση των τοπικών κοινωνιών. Πιστεύω εδώ και καιρό στην ανάγκη ύπαρξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, ενώ επιμένω στην ανάδειξη του τόπου που γέννησε το αθλητικό ιδεώδες την Αρχαία Ολυμπία, μέσα από την ίδρυση σχολής Αθλητισμού και Ολυμπισμού, με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι μπορεί να συμβάλλει και ο νέος Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε ο Ισίδωρος Κούβελος, με τον οποίο είχαμε αναπτύξει μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία καθ’όλη την διάρκεια της θητείας του ως  Προέδρου της Δ..Ο.Α, ενώ θυμίζω και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε πριν έναν χρόνο μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, για τη λειτουργία Ελληνόφωνου και Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών τετραετούς φοίτησης. Επιπλέον, έχει ιδιαίτερη σημασία το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Ηλεία, και οφείλουμε να το εξετάσουμε με την πρέπουσα προσοχή. Κάθε άλλη πρόταση για την ενδεχόμενη ίδρυση σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, μετά και την ψήφιση από την Κυβέρνηση της ΝΔ της μεταρρύθμισης που αφορούσε τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τη δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων από πανεπιστήμια του εξωτερικού στην Ελλάδα, αλλά και την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, θα αναζητηθεί και θα επιδιώξουμε να υλοποιηθεί.

Η  Ανδρίτσαινα ανάμεσα στις επιλογές για  νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα

Λόγω και της αρμοδιότητάς σας για τις φυλακές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που υπηρετείτε, αλλά και των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν πανελλαδικά, πόσο είναι εφικτή σήμερα η ανέγερση και λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, που είχε ξεκινήσει στο παρελθόν;

Σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, αλλά κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερο σχεδιασμό και προσεχτική δουλειά. Να θυμίσω ότι πρόκειται για μία ιδέα που είχε κινηθεί αρχικά από τον αείμνηστο Θανάση Κανελλόπουλο, αρχές τις δεκαετίας του 90. Μια προσπάθεια που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχουμε πολλή δουλεία να κάνουμε. Στο σχεδιασμό μας για ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα περιλαμβάνεται η ανέγερση νέων σύγχρονων σωφρονιστικών συστημάτων και ήδη σχεδιάζουμε τη νέα γενιά Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Εξετάζουμε συνεπώς διάφορες επιλογές και μία από αυτές είναι και η Ανδρίτσαινα, ειδικά τώρα πια που το αποδέχεται ως αίτημα το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας. Για να γίνει κάτι όμως τέτοιο, χρειάζεται ιδιαίτερη προεργασία και προετοιμασία, κάτι που ήδη γίνεται.

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία σας με την ενασχόληση με την πολιτική ποια είναι;

Από τότε που συμμετείχα ενεργά στα κοινά, είτε στα φοιτητικά έδρανα, είτε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, είτε ως Βουλευτής Ηλείας από το 2019, και ασφαλώς ως Υφυπουργός, με ειλικρίνεια μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν είδα την ενασχόληση με την πολιτική ως αυτοσκοπό. Αντιθέτως, ήθελα το πολιτικό αποτύπωμα που θα αφήσω να συνοδεύεται αποκλειστικά από τις λέξεις, προσφορά, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα. Λέξεις ιδιαίτερα σημαντικές, που αποτελούν τα ζητούμενα και για τους ίδιους τους πολίτες, που αν τις πίστευαν ακόμη περισσότεροι πολιτικοί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος ότι και το πολιτικό μας σύστημα δεν θα είχε απαξιωθεί τόσο στην κρίση του πολίτη, αλλά και στη χώρα μας θα είχαν γίνει ακόμη πιο πολλά και καθοριστικά. Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει ένα τόπος που αξίζει πολλά περισσότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia