FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γιώργος κήρυξε… ανένδοτο κατά της Δεξιάς

Ημερομηνία: 22-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Εναντίον της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου και έβαλε κατά Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά, ενώ πρότεινε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να μείνει στην «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ο Βενιζέλος.

Με σταθερά αντιδεξιό προσανατολισμό, εξαπολύοντας βολές κατά της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά και απορρίπτοντας την προοπτική συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ευθέως υποστήριξε ότι ο φορέας της Κεντροαριστεράς στην επόμενη Βουλή πρέπει να καθίσει στα αντιπολιτευτικά έδρανα.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να μείνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και τίποτε άλλο. Η Ν.Δ. δεν έχει αλλάξει. Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει ένα άλλο πρόσωπο. Οι πολιτικές του είναι άκρως συντηρητικές.

Εμείς έχουμε ιερό σκοπό να ανασυγκροτήσουμε τον προοδευτικό χώρο» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής στον Νομό Αχαΐας στις προσεχείς εκλογές, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο απολογισμός από τη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήταν θετικός.

Ο κ. Παπανδρέου έδειξε να βρίσκεται ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή και τη στρατηγική της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξάλλου πριν από μια εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., είχε δημοσιοποιήσει την επικαιροποιημένη τακτική του κόμματός της ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για το σενάριο της αντιπολίτευσης ή στη χειρότερη περίπτωση της ανοχής, αν η Ν.Δ. δεν έχει αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το πρώτο κόμμα να μην είναι αυτοδύναμο και ερωτηθείς για τον «κίνδυνο» ακυβερνησίας, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος και η παράταξή του έχουν αποδείξει ότι βάζουν τη χώρα πάνω από το κόμμα, «σηκώνοντας βάρη που δεν ήταν δικά μας»

Αναφορικά με τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, υποστήριξε ότι ουδέποτε τον ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας και ποτέ δεν του ζήτησε συναίνεση. Δήλωσε δε ικανοποιημένος για τις δηλώσεις Γιούνκερ για την πενταετία της Ν.Δ. σχετικά με το έλλειμμα από το 2004 ώς το 2009 και ζήτησε «να απολογηθεί ο Καραμανλής».

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε ωστόσο υπέρ της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ήταν αρκετά επικριτικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί φορτισμένες ή πολύ επιθετικές εκφράσεις, όπως άλλα στελέχη του φορέα της Κεντροαριστεράς. Καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε πολλά ψέματα και υιοθέτησε μια πολιτική που επιβάρυνε την οικονομία, έκανε συντηρητικές επιλογές, διόγκωσε το πελατειακό κράτος με ρουσφετολογικές λογικές, υποβάθμισε τους θεσμούς και συμμάχησε με τους ΑΝ.ΕΛΛ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος