FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γιώργος Αδαμόπουλος τραγουδά Γιάννη Τζουανόπουλο!

Ημερομηνία: 30-12-2021 | Συντάκτης:
Από την ηχογράφηση του τραγουδιού «Σαν τα περιπολικά»- Γ. Τζουανόπουλος, Γ. Αδαμόπουλος και Κ. Αγέρης

Παρουσίασαν χθες συμβολικά από τον Πύργο την πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία με δύο τραγούδια


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την νέα του δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την Heaven Music παρουσίασε χθες σε επίσημη πρώτη από την Ηλεία στο Επαρχείο Πύργου ο Γιάννης Τζουανόπουλος μαζί με τον Ηλείο ανερχόμενο ταλαντούχο τραγουδιστή Γιώργο Αδαμόπουλο στον οποίο έχει εμπιστευτεί την ερμηνεία δύο τραγουδιών του.

Πρόκειται για το τραγούδι , «Σ’ αγαπώ φωνάζω», σε πρώτη εκτέλεση σε μουσική του Ευρυπίδη Νικολίδη και στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου που ερμηνεύει ο Γιώργος Αδαμόπουλος μαζί με την Χριστίνα Μαραγκόζη και το γνωστό τραγούδι « Σαν τα περιπολικά» που έχει την υπογραφή του Αλέξη Παπαδημητρίου και το ερμηνεύει, σε επανεκτέλεση, ο Γιώργος Αδαμόπουλος (πρώτη εκτέλεση Αντώνης Καλογιάννης – 1987) σε μουσική διασκευή του Κώστα Αγέρη.

Ο Γιάννη Τζουανόπουλος παρουσιάζοντας τα δύο παραπάνω τραγούδια, τόνισε ότι αποτελούν την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του Γιώργου Αδαμόπουλου , για τον οποίο μίλησε με πολύ όμορφα λόγια και αναφέρθηκε στην πρώτη τους καλλιτεχνική συνύπαρξη.
«Τον Γιώργο τον είχα γνωρίσει πριν 10 περίπου χρόνια, όταν ήταν ακόμα 19 χρονών και τραγούδησε στην συναυλία μου στον Απόλλωνα του Πύργου το ¨Τραγούδι της φωτιάς». Έκτοτε δεν είχαμε συναντηθεί ξανά μέχρι που ήρθε πριν 2 χρονια η συναυλία που έγινε για να με τιμήσουν στην Ζάκυνθο οπου ήθελα δύο Ηλείους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τραγούδια μου και ο ένας που επέλεξα ήταν ο Γιώργος. Από τότε, διέκρινα κάτι πολύ βαθύ σε αυτό τον άνθρωπο, ήταν ένα ταλαντούχο παιδί που αγαπούσε πολύ το τραγούδι. Το κριτήριο για μένα είναι όμως πάντα το ταλέντο! Το ταλέντο του έχουν αναγνωρίσει όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες με τους οποίους τραγούδησε μαζί σε συναυλίες και πιστεύω πολύ σε εκείνον, γι αυτό και του εμπιστεύτηκα να ερμηνεύσει τα τραγούδια μου. Είναι ένα πολύ αξιόλογο παιδί με προσωπικότητα που εργάζεται ακάματα πάνω σε αυτό που αγαπάει γι αυτό και εξελίσσεται συνεχώς».

Τέλος ο κ. Τζουανόπουλος αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Αδαμόπουλος θα συμμετέχει με ένα τραγούδι και στον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζει με την Γιώτα Γιάννα με τίτλο «Στου Αιγαίου το μπλε το βαθύ» σε δικούς του στίχους.

« Είμαι ευγνώμων στον Γιάννη Τζουανόπουλο»

Ο Γιώργος Αδαμόπουλος φανερά χαρούμενος, ανέφερε από την πλευρά του ότι είναι πολύ ευγνώμων στον Γιάννη Τζουανόπουλο στον οποίο χρωστά την είσοδο του στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να καλλιεργήσει το μεράκι του και την μεγάλη του αγάπη που είναι το τραγούδι μέσα από το οποίο μπορεί να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

«Η καλλιτεχνική μας συνάντηση με τον Γιάννη Τζουανόπουλο στην συναυλία του στην Ζάκυνθο πριν από δύο χρόνια, όταν με επέλεξε να τραγουδήσω κοντά του, πολλά χρόνια από τότε που είχαμε γνωριστεί για πρώτη φορά, ήταν μια ευτυχής συγκυρία και αποτέλεσε την αφετηρία για την προσωπική μου ενασχόληση με το τραγούδι. Τον ευχαριστώ και του είμαι ευγνώμων για όλα, γιατί μου άνοιξε δρόμους καλλιτεχνικά, τραγούδησα κοντά σε πολύ μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές και τώρα κάνουμε μαζί το πρώτο δισκογραφικό μου βήμα. Ο Γιάννης Τζουανόπουλος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Πολιτισμό μας και για την Ηλεία, άλλωστε η απήχηση που έχει εδώ και 30 χρόνια η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια τα λέει όλα.. Είναι πολυσχιδής προσωπικότητα που μόνιμα δημιουργεί και χαίρει βαθιάς εκτίμησης από όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο. Αυτό το έχω διαπιστώσει προσωπικά όπου κι αν έχουμε βρεθεί, σε όλες τις συναυλίες και τις συνεργασίες που έχουν υπάρξει αυτά τα δύο τελευταία χρόνια. Τον ευχαριστώ για όλα».

Αναφερόμενος στα δύο τραγούδια που παρουσίασαν, ο Γιώργος Αδαμόπουλος τόνισε ότι το πρώτο, το «Σ’ αγαπώ» το έχουν ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση με την Χριστίνα Μαραγκόζη και ήταν μια πολύ ωραία συνεργασία, ενώ το δεύτερο « Σαν τα περιπολικά» προσπάθησαν να κρατήσουν τα βασικά του στοιχεία, το ύφος και την ευαισθησία των στίχων, επικαιροποιώντας το όμως με μια λάτιν μουσική διάθεση για να γίνει πιο σύγχρονο, με την μουσική διασκευή του Κώστα Αγέρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος