FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γ. Καλατζόπουλος τίμησε τους ΕρασιΤΕΧΝΕΣ στον ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 15-12-2022 | Συντάκτης:

Τελευταίο τριήμερο παραστάσεων για το έργο που έκλεψε την καρδιά των θεατών

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Μετά από τις πρώτες εξαιρετικές  παραστάσεις που αγκάλιασε με θέρμη το κοινό καταχειροκροτώντας όλους τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας στην παράσταση ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ του Θερβάντες, η ομάδα ολοκληρώνει την φετινή της παρουσία στα τοπικά θεατρικά δρώμενα με τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του Παρασκευοσαββατοκύριακου. Με στόχο βεβαίως, να μας ταξιδέψουν στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα για τα χαμένα ιδανικά του ιπποτισμού, με ένα έργο ύμνο στην αγάπη, τη φιλία και το δικαίωμα στο όνειρο. Κι όπως η ίδια η ομάδα τονίζει, «οι  στιγμές αγάπης και χαράς από την μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου, μας γεμίζει δύναμη να συνεχίζουμε…»

 Την σκηνοθεσία της παράστασης, υπογράφει, ο Χάρης Κότσιφας, ενώ  έργο αποτελεί διασκευή του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γιάννη Καλατζόπουλου, ο οποίος μάλιστα αποδεχόμενος την πρόσκληση της Θ.Ο, τίμησε τους ΕρασιΤΕΧΝΕΣ με την παρουσία του, στην πρωινή παράσταση της περασμένης Κυριακής.  Όλα τα μέλη της ομάδας, τόνισαν ότι η χαρά όπως η ιδιαίτερη τιμή που τους έκανε  να παρακολουθήσει την παράσταση ήταν μεγάλη, όπως και οι συζητήσεις που είχαν μαζί του στην συνέχεια. «Η απλότητά του, η συγκίνηση του στην υπόκλιση και τα καλά του λόγια , μαζί με το χειροκρότημα των θεατών,  οδηγεί να φωνάξουμε μαζί με τον Δον Κιχώτη. Μπροστά- Πάντα Μπροστά- Ούτε Βήμα Πίσω.»

Οι ΕρασιΤΕΧΝΕΣ μετά το τέλος της Κυριακάτικης πρωινής παράστασης, προσέφεραν μια τιμητική πλακέτα στον Γιαννη καλατζόπουλο, ενώ ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ένα αντίγραφο ψηφιδωτού από την Αρχαία Ήλιδα.

Από την πλευρά του ο κ.  Γιάννης Καλατζόπουλος ευχαρίστησε τη θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ για την φιλοξενία και βεβαίως τους συνεχάρη για την πολύ ωραία παράσταση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Ευχαριστώ πολύ την “Θεατρική Ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ” της Αμαλιάδας για την ζεστή φιλοξενία που μου επεφύλαξαν χ και κυρίως για την άψογη παράσταση της διασκευής μου στον “Δον Κιχώτη” του Θερβάντες που παρουσίασαν. Έφυγα πολύ χαρούμενος από την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ηλείας, την πόλη με το βασιλικό όνομα (από την Αμαλία του Όθωνα) και την δημοκρατική παράδοση (από τον Μπελογιάννη -και όχι μόνο). Πήρα μαζί μου εκτός από τις αναμνήσεις και τα «τρόπαια». Μια τιμητική πλακέτα από το χέρι του σκηνοθέτη της ομάδας κ. Χάρη Κότσυφα και άλλη μια με αντίγραφα ψηφιδωτών της Αρχαίας Ήλιδας από το χέρι του Δημάρχου κ. Γιάννη Λυμπέρη. Ευχαριστώ και τους δυό τους, καθώς και όλους τους σεμνούς ερασιτέχνες της Ομάδας και βέβαια τους μικρούς και μεγάλους θεατές που με συγκίνησαν με την ανταπόκρισή τους στα πάντα επίκαιρα μηνύματα του Θερβάντες.»

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του «Δον Κιχώτη» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας έχει ως εξής:

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6972699375.

Είσοδος για οικονομική ενίσχυση 4 ευρώ. Μάλιστα οι ΕρασιΤΕΧΝΕΣ ακολουθούν την οδό της αλληλεγγύης όπως κάνουν σε όλες τους τις παραστάσεις και έτσι ένα μέρος των εισπράξεων μας από την μικρή οικονομική ενίσχυση θα διατεθεί για την «Κουζίνα του δρόμου» «Ο άλλος άνθρωπος» που μαγειρεύει για αστέγους και κοινωνικά πάσχοντες .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot