FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γ. Φλωρίδης στον Πύργο: Συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης

Ημερομηνία: 06-06-2024 | Συντάκτης:

Το κτιριακό και οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές κυριάρχησαν στη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη, με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στον Πύργο συζήτησαν χθες το πρωί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο της ηλειακής πρωτεύουσας και ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα που ισχύουν.

Τον κ. Φλωρίδη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, στην είσοδο των δικαστηρίων και ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου, όπου τέθηκαν όλα όσα απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο, όπως η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ψηφίστηκε πρόσφατα και η βελτίωση των υποδομών.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για χρήσιμη και  πολύ παραγωγική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα ζητήματα τα οποία αφορούν κυρίως τη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου και τις αλλαγές που έγιναν στη δικαιοσύνη.

«Δεσμευτήκαμε όλοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κάποια από αυτά θα επιλυθούν και κάποια θα πάρουν τον δρόμο για την επίλυσή τους. Είδαμε και τα μεγάλα ζητήματα τα οποία αφορούν τις αλλαγές που κάνουμε στη δικαιοσύνη. (…) Ο νέος δικαστικός χάρτης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο και η εφαρμογή του θα δείξει ενδεχομένως αν υπάρχουν κενά αν υπάρχουν ανάγκες αδυναμίες ή οτιδήποτε άλλο. εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε», ανέφερε.  σημειώνοντας ότι για την ενίσχυση του προσωπικού ότι έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπλήρωσης της υπουργικής δέσμευσης περί επίσκεψης στα Πρωτοδικεία μετά την ψήφιση του νέου νόμου και αναφέρθηκε επιγραμματικά στο περιεχόμενο της σύντομης συζήτηση με τον κ. Φλωρίδη.

«Ο πύργος αποτέλεσε έναν από τους πρώτους σταθμούς αυτής της περιοδείας και αυτό είναι ευχάριστο για μας. Ελπίζουμε με την ίδια αμεσότητα και με την ίδια αντίδραση και ταχύτητα να ανταποκριθεί το υπουργείο και στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων τα οποία υπάρχουν στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου Πύργου, που βρίσκεται σε μια γενικά καλή κατάσταση, υπάρχουν όμως και σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να είναι ευχερής η λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων με σκοπό την αποκατάσταση την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών σωστής απονομής της δικαιοσύνης», τόνισε και επισήμανε πως ο υπουργός τούς διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επίλυση τους.

Νωρίτερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή, με τον οποίο συνδέονται με μακρόχρονη φιλία

«Τέθηκαν και αρκετά ζητήματα αμιγώς δικηγορικού ενδιαφέροντος, που έχουν να κάνουν με την πληρωμή των οφειλών νομικής βοήθειας προς τους δικηγόρους που έχουν χειριστεί τέτοιες υποθέσεις και που χρονίζουν, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συχνότητα των αλλαγών των κωδίκων και με τη μεταφορά της δικαστικής ύλης προς τους δικηγόρους και τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα υλοποιηθεί πρακτικά», πρόσθεσε ο κ. Δημητρουλόπουλος.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Φλωρίδη με τους δικαστικούς λειτουργούς του Πρωτοδικείου Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot