FOLLOW US: facebook twitter

«Ο φούρνος του Άι-Βασίλη» στα Λεχαινά!

Ημερομηνία: 24-12-2019 | Συντάκτης:
-Δεκάδες παιδιά μετατράπηκαν σε ζαχαροπλάστες- αρτοποιοί πλάθοντας κουλουράκια στην καθιερωμένη εκδήλωση του Ομίλου Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων

Σε ένα τεράστιο εργαστήριο αρτοποιίας, μετατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής,  το φουαγιέ του Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών, όπου για μια ακόμα χρονιά τα παιδιά έγιναν για αρκετές ώρες… ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί, πλάθοντας κουλουράκια, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη δράση του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων «Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ»!

Δεκάδες παιδιά, με την κατάλληλη αμφίεση, με ποδιές και σκουφάκια, ανακατεύτηκαν με τα αλεύρια και τα ζυμάρια, έπλασαν κουλουράκια και τα έψησαν με την βοήθεια του αρτοποιείου  του Θοδωρή Σπυρόπουλου, που ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης. Στο πλευρό τους γονείς και μέλη του Εθιμοτοπικού Ομίλου που έγιναν οι… βοηθοί των παιδιών στο Φούρνο του Αι – Βασίλη και τους έδωσαν τα φώτα τους για να πετύχει η συνταγή και να ετοιμάσουν νόστιμα κουλουράκια τα οποία έψησαν στη συνέχεια και τα γεύτηκαν όλοι μαζί. Κοντά τους και ο Άι Βασίλης περιφερόταν στο χώρο, αφού είχε και το πρόσταγμα στο δικό του ‘φούρνο».  Παιδιά κάθε ηλικίας,  απόλαυσαν όλη τη διαδικασία και έδειξαν τις δυνατότητές τους στην ζαχαροπλαστική και που ξέρεις, μπορεί στο μέλλον να βγάλουν και το ταλέντο τους σε αυτόν τον τομέα!

Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει έξω στο χώρο της πλατείας, αλλά λόγω του καιρού, τελικά πραγματοποιήθηκε στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ που διαμορφώθηκε κατάλληλα για να γίνει «φούρνος»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος