FOLLOW US: facebook twitter

Νησίδες: Ο έρωτας στα χρόνια του internet

Ημερομηνία: 26-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στις επόμενες γενιές η απάντηση στο ερώτημα «Πως γνώρισες το άλλο σου μισό;» θα είναι «στο διαδίκτυο προφανώς». Τα τελευταία  χρόνια, το διαδίκτυο έχει γίνει ο κυρίαρχος τρόπος για να γνωρίζονται τα ζευγάρια.

Τελευταία έρευνα διαπίστωσε ότι το 39% των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών γνωρίστηκε μέσω online dating ή αντίστοιχων εφαρμογών. Η  τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά  και το ίδιο  το φλερτ.

Οι άνθρωποι που γνωρίζονται μέσω φίλων μειώθηκαν από 34% το 1990 σε 20%, ενώ άλλου είδους γνωριμίες όπως μέσω της εργασίας και οικογένειας έχουν επίσης μειωθεί. Φαίνεται ότι ο αριθμός των ζευγαριών που γνωρίζονται σε ένα μπαρ έχει αυξηθεί, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή «γνωρίστηκαν» στο διαδίκτυο πρώτα και το μπαρ ήταν ο τόπος της πρώτης προσωπικής τους συνάντησης.

Καθώς ζούμε σε έναν όλο και πιο ψηφιακό κόσμο, δεν προκαλεί έκπληξη, ότι οι σχέσεις μας έχουν γίνει εξίσου ψηφιακές, όπως συμβαίνει και με τις ηλεκτρονικές αγορές για παράδειγμα.

Το πλεονέκτημα του διαδικτύου, το οποίο δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον όπου ο χρήστης δεν εκτίθεται, δεν κρίνεται, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις επιδόσεις, τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες του έλκει ολοένα και περισσότερα άτομα που αισθάνονται πιο απελευθερωμένα σε σχέση με τη face to face επικοινωνία.

Ανάμεσα στους λόγους που ο σημερινός άνθρωπος στρέφεται στο Ίντερνετ για να βρει τον έρωτα είναι η μοναξιά, η δυσκολία στην επικοινωνία, οι υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις, ο φόβος και η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, η δυνατότητα ανωνυμίας, αλλαγής ρόλων, πειραματισμού, εναλλαγής συντρόφων, πραγματοποίησης φαντασιώσεων είναι μερικά από τα «δώρα» του διαδικτύου. Και οι αποδέκτες πολλοί, αφού οι αναστολές περιορίζονται, οι κρυφές επιθυμίες πραγματοποιούνται και οι άνθρωποι μιλούν για θέματα που διαφορετικά ίσως δεν θα έθιγαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος