FOLLOW US: facebook twitter

Ο εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου έργο πραγματικής ανάπτυξης στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Γιώργος Λαμπρόπουλος: Η αρχή γίνεται με τον ΤΟΕΒ Γαστούνης και θα ακολουθήσει το υπόλοιπο δίκτυο

Ως ιδιαίτερα θετικά χαρακτήρισε χθες το γεγονός της έναρξης του μεγάλου έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ Γαστούνης ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος, τονίζοντας την σημασία του για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και την ουσιαστική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος γίνεται επιτέλους ένα ξεκίνημα αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού με ένα αρκετά μεγάλο ποσό που εξασφαλίστηκε για να καλύψει τη δαπάνη του και εντάσσεται σε ένα από τα πιο νευραλγικά έργα του αγροτικού τομέα που δρομολογήθηκαν  και υλοποιούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Και αυτό αναμένεται να είναι η αρχή υποστήριξη το κορυφαίο κομματικό στέλεχος στο Νομό, αφού είναι γνωστό ότι θα προχωρήσει η υπογειοποίηση του δικτύου και σε άλλους ΤΟΕΒ ώστε να υπάρξει ένα νέο και συνολικά ολοκληρωμένο έργο ποτ θα δώσει τέλος στην σημερινή δύσκολη εικόνα ενός πεπαλαιωμένου και γεμάτου προβλήματα επίγειου αγωγού άρδευσης με συχνά και παρατεταμένα προβλήματα.

Ήδη η αντικατάσταση σε όλη την διάστασή της είναι ένα από εκείνα τα έργα που έχουν τεθεί σε προτεραιότητα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και αν όλα πάνε καλά θα προχωρήσουν οι μελέτες και οι αντίστοιχες κατασκευές σε εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη της διαδικασίας.

Στο σημείο αυτό-είπε ο κ.Λαμπρόπουλος-θα πρέπει να επισημάνουμε και τον βαθμό υπευθυνότητας που επέδειξαν τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και εκείνος του Περιβάλλοντος, αλλά και ο κυβερνητικός παράγοντας υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης κ.Σκυλακάκης.

Οφείλουμε όλοι εμείς τώρα τόσο ως ΔΕΕΠ, όσο και ως βουλευτές του Νομού αλλά και οι αγροτικοί φορείς να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των μελετών και την έγκριση χρηματοδοτήσεων για να πιέσουμε στην επίσπευση των νέων πρωτοβουλιών που είναι αναγκαίες να αναληφθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος