FOLLOW US: facebook twitter

Ο Εγκέλαδος δεν μας αφήνει σε ησυχία!

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Στην δεύτερη σεισμική δόνηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου όλοι βγήκαν έξω από τα καφέ και άρχισαν να… τρέχουν!
Δύο σεισμικές δονήσεις χθες το απόγευμα τρομοκράτησαν τους κατοίκους σε Πύργο και Αμαλιάδα
Επαγρύπνηση των κατοίκων συνιστά ο Τσελέντης

Μετά τις συνεχείς «επισκέψεις» του Εγκέλαδου στην περιοχή του Κάμπου με μικρές αλλά επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, χθες το απόγευμα η συνέχεια δόθηκε σε Πύργο και Αμαλιάδα, με δύο σεισμούς αρκετά ισχυρούς που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους!

Ειδικότερα, η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγεθους 4,1R  και σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας ανοιχτά της Κουρούτας στις 18:31 το απόγευμα, ενώ η δεύτερη και ισχυρότερη 4,7 ρίχτερ, έγινε στις 19:57 το απόγευμα. Το επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον προηγούμενο σεισμό στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Αγ. Ηλία Πύργου, 15 χιλιόμετρα ΝΔ της Αμαλιάδας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Το θέμα ωστόσο είναι ότι οι κάτοικοι του Πύργου και της Αμαλιάδας όπου οι δυο σεισμοί «ακούστηκαν» περισσότερο, ο δεύτερος είχε μια υπόκοφη βοή, βγήκαν στους δρόμους τρομαγμένοι και η νύχτα δεν θα είναι… εύκολη αφού ο φόβος πάντα υπάρχει λόγω της προίστορίας και της σεισμικότητας της περιοχής.

Ο γνωστός σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης, σχολίασε στο tempo24.gr – μετά την πρώτη σεισμική δόνηση στην Κουρούτα- πως η περιοχή είναι διεγερμένη εδω και καιρό και αυτό που προέχει είναι να δώσουμε σημασία στα δημόσια κτίρια.

«Καλό είναι να υπάρχει επαγρύπνηση. Σε νέα μήνα από σήμερα θα μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι έχει λήξει το φαινόμενο. Μέχρι τότε να φροντίσετε όλοι να είστε προσεκτικοί” δήλωσε ο Άκης Τσελέντης, ο οποίος να σημειώσουμε ότι έκανε και σχετική λακωνική ανάρτηση στο fb  γράφοντας «είναι λεπτή η θέση μου, μην πουν ότι κάνω προεκλογική σπέκουλα. Τα έχουμε πει αυτά, ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ». Θυμίζουμε ότι πριν από 4 περίπου μήνες, ο κ Τσελέντης είχε μιλήσει για σεισμό πάνω από 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Ελλάδας και του Ιονίου, προκαλώντας στην πορεία πλήθος σχολίων, διαμάχες σεισμολόγων κ.ο.κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος