FOLLOW US: facebook twitter

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ανοίγει την αυλαία στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ με τον Π. Χαϊκάλη: «Η μακαρίτισσα μητέρα της κυρίας»

Ημερομηνία: 03-03-2022 | Συντάκτης:

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ανοίγει το Σάββατο την αυλαία των θεατρικών παραστάσεων στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ με τον Παύλο Χαϊκάλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Την αυλαία της φετινής θεατρικής σεζόν για τις ερασιτεχνικές ομάδες της Ηλείας στο θέατρο Απόλλων του Πύργου, ανοίγει το Σάββατο 5 Μαρτίου η Ομάδα Τέχνης ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ με την πρεμιέρα της παράστασης ¨Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ”.

Το θεατρόφιλο κοινό θα απολαύσει την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου, σε μετάφραση Σταμάτη Μπαντούνα, με μια συμμετοχή- έκπληξη, τον γνωστό ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λουισιέν. Η συμμετοχή του στην φετινή παράσταση, προέκυψε όταν ο μέχρι πρότινος πρωταγωνιστής του έργου και πρόεδρος της Ομάδας Βασίλης Αγγελόπουλος αποχώρησε για λόγους υγείας εν μέσω των προβών και έτσι του προτάθηκε ο ρόλος και τον αποδέχθηκε προκειμένου όπως ο ίδιος δήλωσε, να μην ακυρωθεί η παράσταση και ο κόπος τόσων μηνών της ομάδας. Μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη, παίζουν η Παναγιώτα Ιωάννου ο Νίκος Καραμάνης και η Νάνσυ Συντέτου.

Οι πρόβες της ομάδας Τέχνης ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, συνεχίζονται πυρετωδώς και βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όλα είναι πλέον έτοιμα για την πρεμιέρα, μια παράσταση που υπόσχεται στους θεατές άφθονο γέλιο, εκπλήξεις και πολλά απρόοπτα στην πλοκή του έργου.

¨Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ” έχει γραφτεί από τον Ζωρζ Φεϋντώ που θεωρείται ο αδιαμφισβήτητος μάστορας της γαλλικής φάρσας, το 1908. Το έργο ξεκινάει με την κωμωδία της κρεβατομουρμούρας, για την βραδινή έξοδο του συζύγου… Μια «φαρσική χιονοστιβάδα» αρχίζει, και προκαλεί αβίαστα το γέλιο… Η καταιγίδα περνά- ή έτσι νομίζουμε- αλλά ένα κουδούνι έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω… Ο αγγελιοφόρος μεταφέρει μια τρομερή είδηση: η μητέρα της κυρίας είναι νεκρή… Ο Φεϋντώ μας δίνει ένα δείγμα της εξαιρετικής του μαστοριάς, να πακετάρει με χρυσόχαρτο σκέτο αέρα. Μια γιορτινή σχέση σκηνής και πλατείας που συντηρεί στο βάθος της τα δεδομένα της παμπάλαιης λαϊκής κωμωδίας.


Η ομάδα ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ πρόκειται να παραχωρήσει σήμερα συνεντευξη τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες της παράστασης.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2621036521 μετά τις 7μμ.

Φωτό Λάμπρος Τσακριλής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος