FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πύργου τιμά την 28η Οκτωβρίου: Με την ελληνική σημαία «ντύθηκε»το Λάτσειο

Ημερομηνία: 29-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το «όχι» με έναν διαφορετικό τρόπο στις δύσκολες και πρωτογνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, χωρίς παρελάσεις και λαμπρούς εορτασμούς, επέλεξε ο Δήμος Πύργου.

Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στην κεντρική πλατεία της πόλης «ντύθηκε» με την γαλανόλευκη μεσω 3D projection mapping και πραγματικά έδωσε μια ξεχωριστή νότα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο μήνυμα του, ο Δήμαρχος της πόλης, Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε:

«Ημέρα μνήμης και τιμής η 28η Οκτωβρίου 1940 όταν ο ελληνικός λαός βρέθηκε απέναντι στον φασισμό και στον ναζισμό που έπνιγαν την Ευρώπη μέρα την μέρα με πόνο και αίμα. Στρατιώτες που πολέμησαν ηρωικά στο Αλβανικό Μέτωπο,που θυσίασαν την ζωή τους για το μεγαλύτερο ιδανικό,την ελευθερία. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ τον αγώνα αυτό, οφείλουμε να μνημονεύουμε πάντα την αντίσταση απέναντι στον κατακτητή,να εορτάζουμε το ΟΧΙ ως αφετηρία μιας μεγάλης και δύσκολης διαδρομής για μια Ελλάδα υπερήφανη και δυνατή.Το μήνυμα της εθνικής επετείουείναι και σήμερα πιο επίκαιροαπό ποτέ καθώς οι προκλήσεις δεν σταματούν. Το ελληνικό έθνος παραμένειενωμένο και δυνατό έχοντας για πρότυπα τους αγώνες και τις θυσίες. Η ελληνική ιστορία διδάσκει και εμπνέει .Είμαστευποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της χώρας μας και να καθοδηγούμαστε από τις αρχές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας ώστε να ζούμε σε ένανκόσμοειρηνικό και δίκαιο. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος