FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πύργου στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία: 11-09-2024 | Συντάκτης:

       Του Αλέκου Γαλανόπουλου, Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Πύργου

Ο Δήμος Πύργου έδωσε φέτος τη ξεχωριστή του παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη ΔΕΘ. Στο stand του Δήμου μπορούσε να δει κανείς ένα βίντεο με τις ομορφιές του τόπου μας, να βρει ένα καλαίσθητο ενημερωτικό υλικό για την ιστορία της περιοχής μας, φυλλάδια τοπικών επιχειρήσεων και αντιπροσωπευτικά δείγματα προϊόντων αλλά και μια πάνινη τσάντα που έπαιρνε στο σπίτι του κάθε επισκέπτης και επισκέπτρια του περιπτέρου. 

Ο Δήμος Πύργου εκπροσωπήθηκε τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της έκθεσης από επίσημη αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύργου. Η συμμετοχή του Δήμου στις πρώτες μέρες της έκθεσης, οπότε και δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών, κορυφώθηκε με τη συμμετοχή μας σε εκδήλωση γευσιγνωσίας μαζί με άλλους δήμους της Περιφέρειας. Μια εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσουμε για τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές του Πύργου, με τους επισκέπτες να παίρνουν μια πρώτη γεύση της τοπικής κουζίνας. Το stand του Δήμου, ένα από τα πιο δραστήρια στο εκθεσιακό περίπτερο των Περιφερειών της χώρας, θα παραμείνει επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Η ΔΕΘ είναι το σημαντικότερο ετήσιο εκθεσιακό γεγονός της πατρίδας μας με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Περίπου 1.500 εκθέτες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές στην περσινή 87η ΔΕΘ κόπηκαν πάνω από 120 χιλιάδες εισιτήρια. Αναμφίβολα, η συμμετοχή μας μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής τόσο στους πολίτες που επισκέπτονται την έκθεση όσο και σε εμπορικούς εκθέτες, με ορισμένους εκ των οποίων μπορούν να συζητηθούν και συνέργειες στα ζητήματα του τουρισμού.

Αντίστοιχα, σημαντική διάσταση της παρουσίας μας στη ΔΕΘ υπήρξε και η επαφή με άλλους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους οργανισμών και επιμελητηρίων, πανεπιστημίων, της δημόσιας διοίκησης και της κυβέρνησης. Ξεχωριστή σημασία είχε η επίσκεψή μας και οι συζητήσεις που πραγματοποιήσαμε με εκθέτες στο περίπτερο της Γερμανίας, η οποία ήταν η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση. Το ενδιαφέρον για την περιοχή μας, ειδικά για τα ζητήματα του τουρισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και δείχνει την ανάγκη να ανοιχτούμε στις ευρωπαϊκές αγορές για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και επενδύσεων.

Η συμμετοχή του Δήμου Πύργου στη φετινή ΔΕΘ εντάσσεται στη στρατηγική μας για την πολύπλευρη προώθηση της περιοχής μας, του Πύργου, του Κατακόλου, του τοπικού πολιτισμού και της παράδοσης, των τοπικών μας προϊόντων.


Φέτος, κάναμε μια αρχή. Είδαμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η ΔΕΘ και τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιήσουμε για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που αυτή η έκθεση προσφέρει. 


Δεσμευόμαστε για μια ακόμα καλύτερη παρουσία στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεσμευόμαστε για ακόμα καλύτερη συμμετοχή σε κάθε έκθεση που μας επιτρέπει να προβάλουμε τον τόπο μας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot